Responstider: Ulla Astmann er dumpet

Af: Henrik Brønnum Hvorvarp, Regionsrådskandidat for Venstre i Nordjylland, Mosevang 27, Overlade

For nogle dage siden dukkede der en valgvideo op med Regionsrådsformand Ulla Astman, hvor hun blev præsenteret. Først af liste A’s nye socialdemokrat Per Jensen og derefter af socialdemokraternes leder Mette Frederiksen og resten af de nordjyske medlemmer af S. Heri roste de Ulla Astman for hendes virke som regionsrådsformand. 

Men Region Nordjylland er den region i Danmark, som er det allerværste sted at blive syg, behandlingsgarantierne bliver ikke overholdt, er du psykisk syg og under atten, så tager det 54 dage at komme i behandling.

Ventetiderne til operation ligger langt over landsgennemsnittet. Godt nok er udredningstiderne noget af det bedste til dato, men hvad hjælper en udredning, hvis ikke du kan blive behandlet!?

Den gennemsnitlige responstid for ambulancekørsel i Vesthimmerland opgjort pr. 1. kvartal 2017 er 10 min. og 14 sek. Det er den ringeste af alle i hele Nordjylland. I byen Gedsted står det værst til med et gennemsnit på 16 min. og 19 sek. Kravet til den gennemsnitlige responstid i Nordjylland er 9 min. og 12 sek.

For at citere Søren Erik Virenfeldt: ”Det er hurtigere at få bragt en pizza herud end en ambulance”

Jeg kan ikke se det rimelige i, at Vesthimmerlands borgere er dårligere stillet end resten af Nordjylland. Det skal der simpelthen gøres noget ved, og det burde kunne gøres ved at flytte rundt på ambulancerne.

De sidste 9 år har Ulla Astman siddet på posten som regionsrådsformand. Når jeg ser på resultaterne, er hun dumpet.

Derfor skal vi have en ny på posten, og her Venstres kandidat Lone Sondrup det helt rigtige valg.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: