Flere penge til skoleområdet

Af: Søren Dolmer, Spidskandidat Radikale Venstre, Vesthimmerland, Viborgvej 69A, Stistrup

De, som har bygget nyt hus, ved om nogen, at kvalitet koster penge. De ved også, at kvadratmeterprisen bliver højere på et lille hus end et stort hus, hvis begge huse skal have alle funktioner. Køkken, badeværelse, et fællesrum og så videre. Det samme gælder på skoleområdet. Vil man have en lille skole, som skal kunne det samme som en større folkeskole i f.eks. Aars, koster det flere penge per elev. 

Vi Radikale i Vesthimmerland vil arbejde for, at eleverne på både vores store og små skoler i Vesthimmerland får undervisning af høj kvalitet. Med den nye elevtildelingsmodel, som blev indført i 2015, er der overhængende risiko for, at økonomien bliver så presset på de små skoler, at de kan blive tvunget til at lukke sig selv. Ganske simpelt fordi pengene ikke rækker til, at bestyrelsen, ledelsen og medarbejderen ikke længere kan stå inde for skolens kvalitet.

Eller også risikerer vi, at eleverne siver til de større skoler også som følge af en lavere kvalitet på de små skoler. Resultatet er i sidste ende det samme. Lokalsamfund, hvor vores børn ikke kan gå i skole, er i øget risiko for at dø hen. Det er en falliterklæring.

Besparelserne på skoleområdet er efter min opfattelse gået for vidt med elevtildelingsmodellen. Hvis der oprigtigt er et ønske om at bibeholde også de små skoler i Vesthimmerland, så må vi kigge på, om det er den rigtige måde, vi i dag fordeler pengene til skolerne. Men vi må ikke mindst tilføre flere midler til skoleområdet. Det vil Radikale Venstre gøre.

For vi ønsker at bibeholde de små skoler, og vi ønsker, at alle kommunens børn skal opleve en kvalitetsundervisning, uanset om de går på en stor eller en lille skole.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: