Om flygtninge i Vesthimmerland

Niels Heebøll, Byrådsmedlem og byrådskandidat for SF-Vesthimmerland, Torvegade 6, Gedsted

Pia Buus (C) har i et indlæg glædet sig over at 27 flygtninge i Vesthimmerland er kommet i job i 2016, og at det udløser 675.000 i bonus, som går i kommunekassen.

Jeg skal være den første til at glæde mig over hver eneste flygtning, der kommer i arbejde og bliver selvforsørgende. Det er godt for den enkeltes selvværd og økonomi, det er godt for integrationen og samfundsøkonomien. Jeg kan også godt unde kommunen at få nogle penge fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, men jeg må alligevel undres over aftalen. Hvis det virker med en gulerod her, må det jo betyde, at kommunen gør en ekstra indsats på et område for at opnå en bonus. Man kan vel med rette forvente at kommunen af hensyn til den enkelte, integrationen og kommunens økonomi under alle omstændigheder gør sit bedste.

Når nu Pia Buus i øvrigt synes det generelt giver god mening med en gulerod i stedet for pisk, så må vi jo være enige om, at det er ærgerligt, at vi har en regering, der har den modsatte opfattelse, når den enkelte jagtes med kontanthjælpsloft, 225-timersregel, nedsat børnepenge m.m.?

Vesthimmerlands Kommune er meget optaget af at få flere indbyggere igennem en øget bosætning. Med flygtningene får man foræret en fantastisk mulighed på det felt. Det er folk, der allerede er flyttet hertil, men så kræver det efterfølgende, at man får løst den – indrømmet ikke altid nemme – opgave, at få disse mennesker i beskæftigelse, med i foreningslivet osv. De flygtninge, jeg har kendskab til, er meget motiverede, og så må alle gode kræfter i kommunen, erhvervsliv og frivillige netværk hjælpe til.

Ud fra ovenstående er det næppe nogen overraskelse, at jeg ikke er enig med Peter Rasmussen (DF), der ikke ønsker, at der gøres noget for at få flygtninge i arbejde. Ud over det ødelæggende og uværdige i at holde mennesker i passivitet, med de problemer, det kan medføre, så er man da helt sikker på, at de ikke kan komme til at bidrage positivt til samfundsøkonomien, som ellers optager Peter Rasmussen så meget.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: