Sundhedsplan skal revideres

Af: Mogens Ove Madsen, Regionsrådskandidat for Socialdemokratiet, Fladhøjvej 14, Aars

Den regionale Sundhedsaftale udløber og skal revideres i 2018. Det sker i et samarbejde mellem kommuner, praktiserende læger og regionen. Her skal Vesthimmerlands Kommune kende sin besøgelsestid og sørge for at få indarbejdet forslag, som kan komme brugerne mest muligt til gode.

Aftalen rummer en lang række sundhedsmæssige indsatser, hvor der er behov for at koordinere. Det siger sig selv, fordi der er tre selvstændige parter, som deltager. Sådan blev systemet på godt og ondt skruet sammen ved Kommunalreformen i 2007.

Der er behov for at få vurderet, hvordan den nuværende Sundhedsaftale fungerer og om de mål der er blevet sat for en lang række forhold er blevet opfyldt.

På trods af de mange initiativer er der en række ideer, som kunne trænge til at blive prøvet af i en kommende Sundhedsaftale:

– Rotation af sygeplejersker mellem kommuner, region og lægepraksis. Det vil give bedre muligheder for at kende hinandens hverdag og arbejdsgange

-Palliative teams bør tilbydes flere grupper af patienter eksempelvis diabetes, hjertesyge og kronikere

-Flere opholdstilbud til enlige med akutte helbredsproblemer, hvor der kan sættes hurtigere ind med observation, vurdering og behandling af kvalificeret personale

-Bedre kommunikation mellem sektorerne eksempelvis til hurtig opfølgning efter udskrivelse fra hospital – ikke mindst om pleje og medicin

Hertil kan sikkert føjes mange flere initiativer. Og det er vigtigt at være klar i god tid, når der er 3 parter, som skal blive enige om, hvad der skal igangsættes.  

Det glædelige i denne sammenhæng er, at det faglige personale i høje grad er opmærksom på, hvor de svage punkter findes. Det er meget afgørende at dette kommer frem og kan bidrage til en endnu bedre Sundhedsplan.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: