Jørgen Jakobsen har gennemført 500 maraton

FARSØ: Det er ganske enkelt grandiost! Forleden løb Jørgen Jakobsen (56 år) fra Farsø Tri & Trim sit maratonløb nr.500 ved et maratonløb afholdt forud for “Klub100 Marathon Danmark”s generalforsamling i Ringe.

Jørgen Jakobsen var som altid omgivet af forrygende selskab af andre maraton-entusiaster rundt på ruten, således, at han kom sikkert i mål. I mål kommer Jørgen nu altid; han har stillet til start 500 gange og altså nu gennemført ligeså mange gange. Derudover har han intet mindre end 21 ultraløb på CV ‘et (heriblandt 5 x 100 Miles på Mors og adskillige 6-timers løb) – en imponerende præstation!

Ydermere er Jørgen rykket op som nr.21 på ranglisten for “Klub 100 Marathon Danmark”, og hans navn vil i fremtiden være at finde på verdensranglisten omkring nr.300.

Jørgen Jakobsens vej til KLUB-500 begyndte for 22 år siden med ønsket om en mere sund livsstil. Han begyndte at løbe i sin fritid, og hadede det! Men en vis portion stædighed betød, at han blev ved og meldte sig ind i den lokale løbeklub, Farsø Tri & Trim. Mødet med løbeklubben betød fællesskab og et stort netværk af andre løbere, som igen udviklede sig til adskillige venskaber.

I 2004 løb Jørgen sit første officielle halvmaraton, og året efter i Silkeborg fuldførte han sit første maratonløb. I årene 2005 til 2012 blev det kun til få maratonløb om året. Men så blev Jørgen introduceret til konceptet “Cannonball løb”, hvor det ikke drejer sig om at løbe så hurtigt som muligt for den enkelte, men om at få den bedst mulige oplevelse sammen gennem løb. Derfor bruger Jørgen i dag gerne hele wekenden (og hver weekend) på at løbe maratonløb med vennerne, det er blevet en livsstil.

I 2015 passerede Jørgen den første milepæl og kom i “KLUB-100 Marathon”. Maratonløb nr.200 blev fuldført i 2017 og nr.300 i 2019. Corona-epidemien satte en stopper for mange løbsarrangementer i 2020, men Jørgen formåede alligevel at runde maratonløb nr.400 16.august sidste år. Siden da er det blevet til yderligere 100 løb på 15 måneder – så knap to maratonløb om ugen – han kan slet ikke lade være!. Fremtiden må gerne byde på mere af det samme for Jørgen, hvor det vigtigste er hyggen sammen med de andre løbe-enthusiaster.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: