HVALPSUND: Normalt er ”Flugten til Hvalpsund” en juni begivenhed. Men sidste år og igen i år er triatlon-stævnet blevet afviklet i starten af september grundet corona.

Selvom stævnet var udsolgt med 320 tilmeldte, så stillede kun 187 til start. Et deltager niveau man i øvrigt  kender fra de foregående år.

Hvorfor man melder sig til og betaler deltagergebyr og alligevel ikke dukker op, er der ikke nogen entydig forklaring på, selvom ledelsen for ”Flugten til Hvalpsund” som et af de få stævner i Danmark, tillader at give startnummeret videre.  Men det kan være en væsentlig årsag, at stævnet, der normalt afvikles i juni og altså i starten af sæsonen, i år afvikles et par måneder senere, og måske falder sammen med andre stævner.      

     

Men 27 kvinder og 160 mænd stillede til start. Langt størstedelen i alderen over 40 år. Det betød, at første gang Færgen Mary tøffede ud til startlinjen, så var de 27 kvinder ombord, samt alle mænd under 40 år. 2 heat, en halv time senere, bestod udelukkende af mænd +40. 

Vandtemperaturen var en 16-17 grader, som er ideel, men derimod var der modvind på første halvdel af svømmedistancen på 950 meter og bølger, efter triatleterne havde sat fra startrampen, som var Færgen Marys bovport.         

De blev holdt under opsyn på svømmeturen af hjælpere i havkajakker og fra paddleboards.

Efter 950 m. i fjordvand og syre i hele kroppen var det godt for deltagerne at de blev taget varmt imod med klapsalver og "et godt gået" af publikum.

Ved Fjordvej og den røde løbet blev alle triatleter klappet i land af publikum. Her ventede efter en hurtig omklædning i skiftezonen langs Fjordvej 46 km på cykel. Ruten forløb ad naturskønne strækninger på Louns halvøen, som triatleterne næppe nød i fulde drag i deres koncentration på løbet. 

Efter de 46 km ventede sidste disciplin, løb på 10,5 km som bestod af 4 rundstrækninger i Hvalpsund by. Løbet var særdeles publikumsvenligt og mange tog derfor opstilling langs ruten for at heppe. 

Ud af de 187 deltagere der stillede til start gennemførte de 181.

Kigger man på de lokale resultater, så var det Karina Risager fra Farsø Efterskole, der i tiden 2:52:26 vandt stævnet i kvindekategorien. I top 10 blandt kvinderne finder man også Marianne Støckler fra Vesterbølle Tri i tiden 3:19:44.

På herresiden kom Aleksej Calman ind på en femteplads i tiden 2:15:31. På 11. pladsen Michael Bisgaard fra Farsø Tri & Trim i tiden 2:21:53 og på 14. pladsen Jacob Rasmussen fra Farsø Tri og Trim i tiden 2:23:32         

Igen var der stor ros fra triatleterne til arrangørerne i Hvalpsund for tilrettelæggelsen og ros fra tilskuerne for cykel- og løberuten gennem Hvalpsund, som betød at triatleterne passerede krydset Illerisørevej, Sundvej, Hesselvej, Tingvej adskillelige gange.

e-max.it: your social media marketing partner