HVALPSUND: På golfbanen i Hvalpsund får personer med en kronisk sygdom en oplagt mulighed for at komme ud og svinge golfkøllen. Målet er, at flere får øjnene op for golf som motionsform.

Et gratis 4-ugers golfforløb, inklusiv lån af udstyr. Det tilbyder Hvalpsund Golf Club personer med en kronisk sygdom, som f.eks. diabetes, hjerte-kar-sygdomme, lungesygdomme, gigt eller kræft. Hvis man har lyst til at starte med sin mand/kone/kæreste/ven, er denne også hjertelig velkommen.

Målet er, at flere får øjnene op for, at kombinationen af motion, frisk luft og socialt samvær med andre kan gøre en kæmpe forskel for ens helbred - både det fysiske og mentale.  

Socialt samvær efter at være lukket inde
Tiltaget er en del af et landsdækkende projekt, som Dansk Golf Union og Diabetesforeningen har iværksat med støtte fra Friluftsrådet.

Med tiltaget samarbejder Hvalpsund Golf Club med Sundhedscenter Vesthimmerland og en række lokale patientforeninger om at nå ud med budskabet til de potentielle deltagere.

En af samarbejdspartnerne er Diabetesforeningen i Vesthimmerland, hvor formand, Lise Jensen, Hvalpsund, støtter op om tiltaget:  

-Efter en lang vinter, hvor man har været lukket inde, tror jeg, at rigtig mange med diabetes eller andre kroniske sygdomme har savnet det at komme ud og være en del af et fællesskab. Her ser jeg golf som en rigtig god aktivitet, for du får ikke bare rørt dig, du får også hygget dig en masse med dem du spiller sammen med.

Giver endelig golfen en chance
Lise Jensen vil også selv være at finde på golfbanen de fire mandage. Som nabo til golfklubben har hun længe tænkt, at hun gerne vil prøve det af, og nu skal det endelig være.

-Der er sikkert rigtig mange, der ligesom mig har været lidt nysgerrig på, hvad det der golf er for noget, men som ikke har fået gjort noget ved det. Nogle har måske også været usikre på om kroppen har kunnet holde til det. Her er der en oplagt mulighed for at prøve det af, da det er gratis og uforpligtende, så det håber jeg, at rigtig man vil, siger Lise Jensen.  

e-max.it: your social media marketing partner