FARSØ: Nu hvor alle elever er normalt tilbage på Farsø Skole, så tages der også fat på de traditioner der er i kalenderen i starten af juni – dog i en ændret og corona-gruppe-venlig måde.

FarSØ staffetten, der både involverer elever på Farsø Skole om dagen og stafethold i alle aldre om aftenen, blev i år konverteret til Rynkeby Skoleløbet, der fandt sted i fredags.

Her havde skolens elever fra 1. til 6. klasse på forhånd været ude at tegne sponsorater, som så efterhånden blev udløst efter hvor mange omgange eleverne kunne tage rundt om søen i Farsø i løbet af en time. Eleverne løb klassevis indenfor deres egen coronagruppe.

4B, bestående af 25 elever, løb sig til kr. 13.094 kr. som nu ubeskåret går til Lungeforeningen, der står bag Rynkeby Skoleløbet.

-4B havde en forrygende dag. De var glade, engagerede og løb langt. Så flot, siger lærer Kristian Færge.

Kristian Færge er også medarrangør af den årlige tridag på Farsø Skole, som i år har ændret form til en traditionel duatlon bestående af løb og cykling.

-Det glæder mig, at vi både med Farsø Stafetten og Tridagen har fundet en anden form at afholde dem på i stedet for at aflyse, siger Kristian Færge.

Tridagen består normalt af svømning, cykling og løb.

-Svømningen har vi droppet i år. Desuden foregår løb og cykling på Farsø Stadions område, så vi ikke skal ud at have færdselsvagter. Men ikke mindst, så kommer duathlon sammenlagt til at foregå over 10 skoledage, hvor to klasser pr. dag gennemfører et duatlon, fortæller Kristian Færge.  

Det foregår på den måde at eleverne starter med 2 km løb på cindersbanen og 18 rundture på cykel på 1 kilometerstien, hvorefter de slutter af med 2 km på cindersbanen.        

Duathlon finder sted klassevis på Farsø Stadion i denne uge og næste uge

e-max.it: your social media marketing partner