FARSØ: DGI Nordjylland lancerede i 2018 et stort gadeidræts projekt "Street Attack", som Vesthimmerlands Kommune tilsluttede sig sammen med 6 andre nordjyske kommuner.

Mere gadeidræt for børn og unge
Projektets formål var at motivere flere børn og unge til en aktiv livsstil med gadeidrætten som ramme. Projektet arbejdede sig ind i visionen for Bevæg Dig For Livet, hvor et af målene er, at 75% af befolkningen i 2025 skal være aktive.

Der var i projektperioden fra 2018-2020 en forventning om, at 5.000 børn og unge ville blive aktiveret og præsenteret for gadeidrætten gennem events rundt i Region Nordjylland og ved opkvalificering af gadeidrætsudøvere (uddannelse).

Projektets omdrejningspunkt var Street Attack Tour i 2019, hvor der, i hver af de deltagende kommuner, blev afviklet ét stort lokalforankret gadeidrætsevent. I Vesthimmerlands Kommune var besøget i Farsø, ved Dronning Ingrid Hallerne den 27. juni 2019, hvor mere end 750 personer var forbi til diverse skole- og fritidsaktiviteter.

Har understøttet skateraktivitet i Farsø
Projektet har understøttet den positive udvikling vedr. etablering af den nye skaterfacilitet ved Dronning Ingrid Hallerne, hvor en lokal ildsjæl hver onsdag har sin egen lille Skateskole for børn og unge.

Grundet Covid-19 er uddannelsesforløb for lærer og pædagoger på hhv. Farsø og Aars skole blevet udskudt til foråret 2021. Der afholdes derfor uddannelsesforløb for lærer og pædagoger i gadeidrætsaktiviteter på Farsø- og Aars skole i foråret 2021.

Vesthimmerlands Gymnasium er ved at anlægge en parkourbane, og der undersøges hvordan der kan støttes op om udviklingen af et parkourmilljø i Aars.

Den lokale ildsjæl i Farsø som har sin egen skateskole understøttes stadig og får via projektet en lille økonomisk kompensation indtil sommeren 2021.

e-max.it: your social media marketing partner