FARSØ: Efter 3 ugers yderligere pause, grundet COVID-19, blev turneringerne i JHF-regi i håndbold genoptaget i denne weekend. 

Farsø HK startede ud med et hjemmestævne i dag søndag, hvor stort set alle klubbens hold var i aktion i Dronning Ingrid Hallerne.

Trods en del restriktioner pga. covid-19 så havde en del fundet vej til hallen. Og de mange tilskuere bidrog til en god dag.

Der blev i alt spillet 8 kampe.


U11 drenge spillede sin første kamp i sæsonen mod lokalrivalerne fra Løgstør. Det blev en medrivende kamp med masser af godt spil og mange mål. Det endte 22-22 efter Farsø HK var bagud 9-12 ved pausen. Der er en del nye håndboldspillere på holdet og de gjorde det super godt i en svær kamp mod en god modstander, selvom Farsø var bagud hele kampen. Farsø udligner på straffe 5 sek. før tid til stor jubel for spillerne og tilskuerne. Næste kamp for drengene er på udebane i Løgstrup.


U13 piger spillede den første kamp som U13 spillere. Her mødte de et noget mere erfarent Løgstrup IF hold, som stillede med andenårs spillere. Kampen bar præg af niveauforskellen hvor Farsø var overmatchet. Farsø pigerne var dog i perioder velspillende i angrebet anført af Alberte Sander som scorede 2 gange og assisterede Naja Bille’s 3 scoringer. Målmand Alberte Jensen var chanceløs i målet med et nærmest ikke eksisterende Farsø forsvar. Træner Thomas Lauersen og Niels Peter Sander, var trods nederlaget på 5-17, tilfredse med pigernes indsats, som bidrog til masser af læring og inspiration til de kommende træninger.


2. div damer tabte klart til rækkens duks. Farsø tabte årets første hjemmekamp med klare 15-26 til Søndermarken. I første halvleg havde hjemmeholdet meget vanskeligt ved at score på holdets oplagte chancer, hvilket betød at gæsterne førte 8-14 ved pausen. Efter pausen blev det ikke bedre og usikkerheden resulterede i alt for mange tekniske fejl, hvilket gæsterne straffede effektivt med hurtige kontramål. Alt i alt en fortjent sejr til et velspillende Søndermarken hold, men der bør omvendt også kunne forventes mere energi og kvalitet fra Farsøholdet.


Farsøs jyllandsserie herrer startede sæsonen ud på hjemmebane i et lokalopgør mod Sortebakken. Farsø startede nervøst ud med passivt forsvarsspil og flere brændte 100 procents chancer, hvilket betød at hjemmeholdet hurtigt kom bagud 4-9. Herefter fik Farsø stabiliseret forsvarsspillet og afslutninger blev udført med større omtanke, hvilken vendte momentet til Farsøs fordel, som kunne gå til pausen med en føring på 14-11. Efter pausen var der reelt ikke spænding om resultatet og hjemmeholdet holdte i en længere periode gæsterne fra scoringer. Målmand Christoffer Holm Pedersen spillede sammen med forsvaret en god kamp. Det endte med en sikker sejr på 29-16. Det solide forsvarsspil afgjorde kampen og i den anden ende var der flere gode præstationer. Søren Larsen spillede med lille fejlmargin og stor eksplosivitet, hvilket flere gange splittede Sortebakkens forsvar. Endvidere var Tobias Finnerup garant for vilje og god fight, der resulterede i flere mål og opspil til sine medspillere. Sortebakken forventes at være et af de hold, som Farsøs herrer skal slå i kampen om at undgå nedrykning.


Farsøs jyllandsserie damer startede hjemme mod Fjerritslev. Damerne kom godt fra start og var efter 20 minutter foran med 9-1. Herefter kom Fjerritslev lidt bedre med og fik reduceret til en pausestillingen 13-6. 2. halvleg blev en kopi af første, hvor Farsø konstant var et niveau bedre. Slutresultatet blev 26-15. En fin sæsonstart og de 15 mål fra modstanderne vidner om en god forsvarsindsats og en velspillende Gitte Iversen i målet. I den anden ende havde Farsøs damer ikke de store problemer med at spille sig til gode chancer og alle Farsø spillere kom således også på scoringsstavlen.

Serie 3 herrer tog imod Vognsild/Østrup. Herrernes spænding var større end normalt. Et fokus punkt var at der skulle løbes meget – og det blev kampafgørende, eftersom Farsø scorede halvdelen af målene på kontra. I målet var der debut til Mathias Hougaard, som stod en ekstra ordinær kamp, hvor han kun lukkede 3 mål ind. Der gik 23 minutter inden gæsterne fik deres første mål og der var stillingen 14-1. Kampen endte 30-3.

Derudover var disse hold i aktion: Serie 3 damer: Farsø – Vester Hornum: 8-16. U11 pige B: Farsø – Løgstrup: 5-14

e-max.it: your social media marketing partner