HVALPSUND: Ligesom mange andre sportsstævner, så blev triatlonstævnet ”Flugten til Hvalpsund” i første omgang aflyst.

Det var i juni, men med en forhåbning om, at kunne afholde stævnet her i efteråret. Arrangørerne så tiden an, og i slutningen af juli blev datoen 6. september meldt ud til deltagerne sammen med de særlige retningslinjer.               

Michael Krogh Sørensen, der i arrangørgruppen, glæder sig over stævnet netop finder sted i Hvalpsund. Det gav os gode forhåbninger og vilkår for en gennemførelse. Det ville slet ikke kunne lade sig gøre i en storby.

Vi har gjort alle de forberedelser vi kan, så stævnet kan afvikles under hensyntagen til gældende restriktioner. Det betyder også, at vi gået stille med dørene, således at vi har kunnet undgå publikum i år, fortæller Michael Krogh Sørensen.

312 deltagere var forhåndstilmeldt, men kun 205 stillede til start.

-Vi har været meget spændte på hvor mange af deltagerne der vil dukke op. 205 er rigtig flot, og det viser hvor stort et behov deltagerne har for at deltage i sådan et stævne efter de mange aflysninger i foråret og sommeren, siger Michael Krogh Sørensen.           

Stævnet blev i år inddelt i tre starter mod de tidligere års kun to. Starterne fandt sted med to timers mellemrum, således at der ikke opstod for megen trængsel i skiftezonen og i mål.

Den første start gik kl. 8.00. 82 mundbindsiførte deltagere steg ombord på Færgen Mary og herefter fulgte 950 meter svømning i forholdsvis roligt vejr. De blev holdt under opsyn på svømmeturen af hjælpere i havkajakker og som noget nyt også fra paddleboards.

Inde på stranden blev deltagerne klappet på land af få tilskuere, der først fremmest udgjorde ledsagere til deltagerne.

Herefter fulgte 46 km på cykel og 10 km løb. De blæste op i løbet af dagen, men det holdt til gengæld tørt.               

Ud af de 205 deltagere der stillede til start gennemførte de 193.

e-max.it: your social media marketing partner