FARSØ: Her til aften tog løbeklubben Farsø Tri & Trim fat på en ny omgang fælles-løbetræning med Temposættere. 

Klubben havde inviteret bredt ud, gamle medlemmer som nye interesserede, til en hygge aften med en kort løbe- eller gåtur samt sprøde pølser på grillen. Skyerne hang mørke over Farsø-by, men holdt tætte og temperaturen var perfekt til udendørs aktivitet.  34 glade motionister mødte op ved Torvet 1, og stemningen var høj. Først bød klubbens formand, Anne-Louise Wetche, velkommen og udtrykte sin glæde over det store fremmøde. Derpå forklarede hun principperne bag idéen m Temposættere, samt introducerede klubbens 12 ugers program for det nye ”Walk & Run”-hold.

”Walk & Run” betyder, at man skiftevis går og løber et bestemt antal minutter fastlagt efter skema. Idéen er, at man over tid øger antal minutter, hvor man løber/jogger og mindsker antal minutter, hvor man går. Den første uge i klubbens program starter man op med 2-4 min. skiftevis gå & løb til i alt 28 min., hvilket giver en tilbagelagt distance på knap 3 km. Herfra arbejder man sig stille og roligt op til over de 12 uger at være i gang i 52 min. og tilbagelægge 6,2 km fordelt på tre sæt á ca. 15 min. løb og 2 min. gang.  ”Walk & Run” er en rigtig fin metode til at komme i gang med motionsløb på, hvis man er nybegynder eller skal i gang igen efter en længere pause.

12 motionister stod klar til at afprøve ”Walk & Run” og blev kyndigt ledt ud på den første tur af klubbens næstformand, Mette Dige. De knap 3 km blev primært tilbagelagt på den flade sti omkring Farsø-sø og intervalskiftet mellem gå & løb blev markeret af Mette ved pust i trillefløjte, så alle i gruppen kunne høre det. De øvrige fremmødte til opstarten blev delt op i hold alt efter ønske om tempo & distance og ledt ud på en løbetur i byens gader af klubbens øvrige bestyrelsesmedlemmer. Et nyt Gå-hold så også dagens lys, idet skader eller slid i især fødder og knæ kan sætte en stopper for løbe-muligheden, men ikke stoppe lysten og glæde ved at røre sig i selskab med andre.

Efter en vellykket omgang motion, bød Tri & Trim på lidt grill-hygge med velsmagende frankfurtere og godt med drikkevarer. Der blev drukket lidt øl og sodavand, men ellers var det postevand, som var højest i kurs - der var trods alt blevet svedt en del ude på ruterne.

e-max.it: your social media marketing partner