FARSØ: Der er jubel i Dronning Ingrid Hallerne.

-Jubii, vi kan åbne, lyder det fra en glad centerleder for Dronning Ingrid Hallerne, Hans Kaldal, da Farsø Avis taler med ham mandag, to dage efter at det blev at officielt at bl.a. haller og svømmehaller kan genåbne.

De officielle retningslinjer modtog han dog først mandag kl. 9.00, på dagen hvor hallen officielt kunne åbne.

Skønt vi igen kan åbne
-Det er kritisabelt, men det er så skønt, at vi igen kan åbne, siger Hans Kaldal.

Vi har længe set frem til at måtte åbne igen, men indrømmet, vi have indstillet os på at det først blev til august, altså genåbningens fase 4.  

Lukket siden starten af marts
Siden marts har haller og svømmehal været tvangslukket. Det sidste arrangement der blev afholdt var gymnastikforeningens forårsopvisning den 8.marts og få dage senere den 11. marts lukkede regeringen hallen ned. 

Selvom det er skønt, at hal og svømmehal kan åbne, halvanden måned før, end forventet, bliver det med begrænset åbning, fortæller Hans Kaldal.

Begrænset åbent
Hallen bliver åbnet for fire sportsgrene: svømning, håndbold, motionscenter og fodbold. For sidst nævnte gælder adgang til klublokale og eventuelt omklædningsrum.

-Vi er så heldige at Dronning Ingrid Hallerne har fire indgange. Det betyder, at vi kan holde idrætsgrenene og ikke mindst personer adskilt, forklarer Hans Kaldahl.  Svømmerne har adgang gennem hovedindgangen, mens de tre øvrige klubbet har egen indgang til klublokaler. Ud over klublokalet får håndboldklubbet mulighed for at spille i opvisningshallen og træningshallen, som naturligvis vil blive rengjort efter alle kunstens regler efter brug. Det samme gælder eventuelle omklædningsrum som håndbold eller fodboldspillere vil tage i brug.

Inddelt i zoner
Vi har inddelt hallen i zoner og det er naturligvis klubbernes ansvar at de anvisninger vi har opsat bliver fulgt. Noget andet er det med svømmehallen, for der er det Dronning Ingrid
Hallerne, nærmere bestemt bademesteren, der skal holde opsyn med at afstand og regler bliver overholdt.          

Udvidet åbningstid i svømmehallen
For at sprede badegæsterne mest muligt har svømmehallen udvidet sin åbningstid.

-Vi anbefaler derfor, at ikke alle gæster møder op når vi åbner, men lidt efter lidt i åbningstiden. Det betyder, at vi kan undgå kø.

Hans Kaldahl gør også opmærksom på at man selv skal medbringe bælter og luffer, ligesom legeredskaber og vipper vil være afspærret. En saunatur vil der heller ikke blive mulighed for i den kommende tid.

-Vi gør alt dette for at alle kan føle sig trygge, men heldigvis modsat bakterier, så opformerer virus sig ikke i vand. Men alligevel skal folk i risikogruppen, uanset om det er i svømmehallen eller i resten af huset, ikke komme. Det anbefaler vi, siger Hans Kaldahl.               

Det er kun centerleder og bademester der er på arbejde. Resten er sendt hjem med lønkompensation indtil august.   

Det betyder, at hallens cafe og mødelokaler fortsat vil være lukket ned til udgangen af juli. Svømmehallen vil i øvrigt også være lukket i juli måned som den plejer.

3 ugers indendørs sport
Det betyder, at man nu de kommende tre uger skal nyde, at der kan dyrkes sport indendøre.

For håndboldens vedkommende vil forårssæsonen alligevel være slut her i juni. Og med afholdelse af fodboldskole i slutningen af juni, drosler fodboldklubben også ned for at gå på sommerferie.

Motionsklubben derimod vil holde åbent sommeren igennem, men der vil kun være adgang med chipkort.       

Afstand og rengøring
I retningslinjerne for genåbning af sportshaller, svømmehaller og trænings- og fitnesscentre fremgår det at det at afstand og rengøring er nøgleelementerne i den sikre genåbning af den indendørs idræt.

Således gælder det for både fitness og svømning, at der ikke må være flere brugere end at der er 4 m2 gulv/vandareal tilgængeligt. Derudover kræves det, at der laves markeringer på gulvene, hvor det er hensigtsmæssigt så der ikke opstår tæt kontakt ved for eksempel bassinkant eller i klublokaler.

Det betyder, at afmærkningsbånd og retningslinjer er meget udpræget i Dronning Ingrid Hallerne. Det samme gælder hygiejnen med håndsprit og rengøring.  I motionscentret gælder det f.eks. at kontaktflader på maskiner og redskaber skal desinficeres mellem hver brug.

Se annoncen for svømmehallens åbningstid her

e-max.it: your social media marketing partner