FARSØ: Et nyt motionstilbud i regi af "Bevæg dig for Livet" for aldersgruppen seniorer 60+ har netop set dagens lys.

Her til formiddag mødte 95 interesserede op til et informationsmøde i Dronning Ingrid Hallerne om det nye tilbud der finder sted hver torsdag formiddag og med mange motionsformer på programmet.

2
1
DSC0528

Vesthimmerlands Kommunes projektleder for ”Bevæg dig for livet – Senior” Eva Winther Dalby var meget begejstret for det store fremmøde i Farsø, som var hjulpet godt på vej af en lokal arbejdsgruppe bestående af Gert Hosbond fra Sundhed, trivsel og læring, Jonna Michelsen fra Ældresagen Farsø, centerleder Hans Kaldahl fra Dronning Ingrid Hallerne og to lokale repræsentanter i regi af Bevæg dig for Livet Martin Sørensen og Arne Nøhr.

Interessant, sjovt og givende
Jonna Michelsen fra Ældresagen Farsø fortæller: -Vi ønsker at afpasse vores tilbud til den efterspørgsel, der er i vores lokalområde. Der bliver flere og flere seniorer, og de er mere aktive end nogensinde før – derfor vil vi gerne tilbyde netop seniorerne et tilbud, som de finder interessant, sjovt og givende.    

15% flere ældre skal dyrke motion
”Bevæg dig for livet – Seniors” målsætning er at få 15% flere ældre i gang med at dyrke motion, og fremødet i Dronning Ingrid tegner godt for at seniorerne i Farsø og omegn vil gøre alvor af det.

Eva Winther Dalby, som henviser til lignende tilbud i Ranum og Blære fortæller, at tilbuddet henvender sig til alle seniorer over 60 år og at alle kan deltage fordi tilbuddet tilpasses den enkelte. 

Mange motionsformer at vælge imellem
-Men ikke mindst kan man vælge sig på de motionsformer man har lyst til, lyder det videre fra Eva Winther Dalby, der som sidste punkt for informationsmødet fik deltagerne til at udfylde et spørgeskema, hvor der var hele 24 forskellige motionsformer at vælge imellem - som kan motionere såvel krop som hjerneceller.
 

På skemaet stod der alt lige fra løbetur, badminton, floorball og styrketræning til dans, krocket, billard og kortspil.  

-En sammentælling af spørgeskemaerne vil nu vise hvad der er størst stemning for at lægge ud med af aktiviteter, siger Eva Winther Dalby. Samtidig vil vi på de tre første aktivitetsgange også spotte hvad der er størst interesse for og måske benytte os af nogle af deltagernes erfaringer med motionsformerne fra tidligere. Det skulle da mærkelig være, at der ikke findes gamle håndboldspillere, fodboldspillere eller gymnastikudøvere iblandt, som måske sågar har været trænere, og gerne vil stå i spidsen for et uformelt seniorhold, som også kan mødes ud over de torsdage vi har afsat til Motion 60+.    

Med andre ord; det at holde sig i gang og mødes med andre er hele omdrejningspunktet for Motion 60+ og ”Bevæg dig for livet”.    

Fysisk aktivitet er et vidundermiddel
-Fysisk aktivitet er et vidundermiddel, der selv i små doser virker på sundheden, og det er helt uden bivirkninger, siger DGI konsulent Birthe Bach, der på informationsmødet fortalte seniorerne hvorfor det er så vigtig at holde sig fysisk aktiv op i alderen.
 

Hun kunne fastslå at ”Virkningen er betragtelig, selv hvis man starter i en sen alder”. ”Motion forebygger en række sygdomme i hjertet, knogler, stofskifte, muskler og led” og ikke mindst ”Det er stærkt vanedannende– det gode, aktive liv sammen med andre”.

Efter informationerne blev der lagt ud med ”smart-training” - altså koordinationstræning, i opvisningshallen, som er et af de motionstilbud Motion 60+ kan tilbyde - hvis altså, deltagerne er interesserede i det.   

e-max.it: your social media marketing partner