FARSØ: I næste uge introduceres et nyt motionstilbud i Dronning Ingrid Hallerne.

I regi af ”Bevæg dig for livet” i Vesthimmerlands Kommune har foreningerne ´Sundhed, Trivsel og Læring´ og ´Ældresagen Farsø´, taget initiativ til at arrangere ´Motion 60+´ i dagtimerne.

-Det er for alle, der har tid og lyst til at dele 1½-2 timer i hyggeligt samvær, med højt til loftet og sved på panden - hver torsdag formiddag, siger en af initiativtagerne, Gert Hosbond fra foreningen ´Sundhed, Trivsel og Læring.

”Bevæg dig - bevar dig”
Alle interesserede inviteres i første omgang til et informationsmøde om Motion 60+, hvor de fremmødte bliver klogere på, hvorfor det er nødvendigt, at holde sig aktiv hele livet, og hvad konceptet ´Motion 60+´ indbyder til. 

Forskellige motionstilbud
De efterfølgende tre torsdage er der mulighed for at afprøve forskellige motionstilbud. Motionen tilpasses deltagerne, så alle har mulighed for at vælge aktivitet og være med, også selv om formen ikke er, hvad den har været.

De forskellige aktiviteter, som deltagerne kan afprøve, er f.eks. cirkeltræning, floorball, badminton, minitennis, gymnastik, svømning, fitness, smarttraining, bowls, krolf, gåture, cykelture og forskellige former for spil.
 

-Aktiviteterne tilpasses målgruppen og er for alle. Vi starter hver gang med en fælles opvarmning, deler os herefter ud til forskellige aktiviteter, og afslutter fælles med en kop kaffe og kage, lyder det videre fra Gert Hosbond. 

Alle over 60 år kan være med
´Motion 60+´ er en afprøvet indsats og bygger på en stærk tradition om, at alle får mulighed for at dyrke idræt, styrke sundheden og livskvalitet som senior.
 

-Og tænker man, at det måske er lidt sent at komme i gang med at motionere, så er der flere argumenter for at komme i gang end at lade være, siger DGI senior konsulent Birthe Bach. Fysisk aktivitet er et vidundermiddel, der selv i små doser virker på sundheden, og det er helt uden bivirkninger. Virkningen er betragtelig, selv hvis man starter i en sen alder.  

Mere aktive end nogensinde før
Jonna Michelsen fra Ældresagen Farsø, en anden af initiativtagerne fortæller:
-Vi ønsker at afpasse vores tilbud til den efterspørgsel, der er i vores område. Der bliver flere og flere seniorer, og de er mere aktive end nogensinde før - derfor vil vi gerne tilbyde netop seniorerne et tilbud, som de finder interessant, sjovt og givende.  
 

Informationsmødet på næste torsdag og de efterfølgende 3 aktivitetsgange er ganske gratis. Hvis man er interesseret i at høre mere, gælder det bare om at møde op til det uforpligtende informationsmøde, få en kop kaffe, og give ideer og ønsker til kende. 

Arbejdsgruppe står bag
Arbejdsgruppen bag Motion 60+ er: Gert Hosbond, Sundhed, trivsel og læring – Jonna Michelsen, Ældresagen Farsø – Hans Kaldahl, Centerleder Dronning Ingrid Hallerne - Martin Sørensen og Arne Nøhr i regi af ”Bevæg dig for Livet” med Vesthimmerland Kommune.

Se annoncen for det nye motionstilbud her

 

e-max.it: your social media marketing partner