HVALPSUND: I dag gik starten til 4. udgaven af triatlonstævnet "Flugten til Hvalpsund".

I alt stillede 321 triatleter til start til populære stævne, der har været lukket for tilmeldinger længe. 

Stævnet foregik i bragende solskin, hvilket gav selv de mest garvede deltagere kamp til stregen, men i første disciplin blev deltagerne ganske vist kølet lidt af i Limfjordens vand.    

Første disciplin var altså, at springe fra borde fra Færgen Mary’s bovbort i Limfjordens vand. Det blev gjort i to omgange. Først for deltagere op til 40 år i første heat og derefter deltagere over 40 år.  

Forude ventede 950 meter Limfjordsvand som skulle forceres. Med kontrollerede tag, strøg feltets fortrop gennem vandet. Kun ganske få måtte have hjælp fra kajakker og både, som tjente som både guider ude på vandet og som pusterum, hvis kræfterne var sluppet op.  

Ved Fjordvej og den røde løber blev alle triatleter klappet i land af publikum, der dog ikke var så talstærkt som de forrige år. 

Næste disciplin - 46 km cykling ventede efter en hurtig omklædning i skiftezonen. Ruten forløb ad naturskønne strækninger på Louns halvøen, som triatleterne næppe nød i fulde drag i deres koncentration på løbet.  

Efter de 46 km ventede sidste disciplin løb på 10,5 km i steghed varme som bestod af 4 rundstrækninger i Hvalpsund by. 

249 gennemførte dette års udgave af ”Flugten til Hvalpsund” og først i mål var Jens Østergaard fra Århus i tid på 2:04:14. Det fordelte sig med ca. 13 minutters svømning, lidt over en times cykling og 39 minutters løb. Hertil kom tid til skift mellem disciplinerne. Første kvinde i mål var Signe Lenvig Havskov Hansen. Det klarede hun i fin stil med 17 minutters svømning, 1:18 times cykling og 50 minutters løb. Hendes samlede tid inkl. skift blev 2:28:20 

Også flere lokale triatleter kom i top 25.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner