VESTER HORNUM: Traditionen tro var det normale skoleskema suspenderet den sidste skoledag før efterårsferien på Vester Hornum Skole.

I stedet blev der holdt ”Skolernes Motionsdag”, men på en lidt alternativ måde, som ikke bare indebar bevægelse og motion, men som også kaldte på elevernes fantasi, samarbejdsevne, omtanke og forsigtighed m.v.  

Dagen forinden blev der brugt to lektioner på at forberede motionsdagen. Her blev alle skolens 142 elever inddelt i 10 hold på tværs af klasserne. Alle hold fik bl.a. til opgave at finde på et holdnavn og bestemme sig for et kampråb samt dekorere et antal ukogte æg.  

På selve motionsdagen var der så 10 forskellige bevægelses- og samarbejdsaktiviteter placeret rundt omkring på skolens gode udearealer. Alle 10 hold roterede i løbet af dagen, så alle elever kom igennem et meget alsidigt aktivitetsprogram. En sideløbende opgave for holdene var så at medbringe de ukogte æg, således at disse kom ”helskindet” igennem hele dagen.  

Vejret var godt til formålet, og man fornemmede en rigtig god atmosfære, hvor de ældre elever var gode til at guide og hjælpe de yngre elever. De forskellige hold havde fundet på sjove holdnavne som f.eks. ”Bananerne”, ”De Sorte Ninjaer”, ”Harry Potter”, ”Teletubbies” og mange flere.  

Den overordnede planlægning og koordination af dagen var lagt i hænderne på 9. klasse og deres idrætslærer samt klasselærer. Denne opgave indgår i øvrigt som en forberedelse til en eventuelt kommende afgangsprøve i idræt, hvis dette fag bliver udtrukket i sommeren 2018.  

Personalet i skolens LBO havde tilrettelagt lignende aktiviteter for de 42 børn i børnehaven, således børnene her også følte sig som en del af dagens arrangement.  

Dagen sluttede med kåring af et vinderhold, hvor antallet af bevarede hele æg også indgik i bedømmelsen. Efter at have spist æbler og drukket juice, var den anderledes skoledag slut, og eleverne kunne tage hjem og holde en velfortjent efterårsferie.


e-max.it: your social media marketing partner