VESTHIMMERLAND: I dag fandt 1. udgaven af Railway Run, et ekstremløb fra Viborg til Løgstør, sted langs Himmerlandsstien. 

Løbet havde 57 deltagere. 6 ekstremløbere løb de 80 km, der svarer til 50 miles på egen hånd, mens andre havde fordelt sig på hold med 2 eller 4 løbere, der så afløste hinanden undervejs.  

Det var Bjørn Jakobsen fra Uhrehøje Outdoor Træning og Events og VisitVesthimmerland der var initiativtagere til det nye store ekstremløb.  

Ideen med løbet opstod en dag, hvor Bjørn Jakobsen løb på Himmerlandsstien, hvor han mærkede det gode underlag og lagde mærke til den smukke natur, der er langs med den gamle jernbane.

-Jeg tænkte, at det ville være oplagt at lave et ekstremløb, og synliggøre det bindeled, som Himmerlandsstien var mellem Viborg til Løgstør, udtaler Bjørn Jakobsen. Jeg ved som løber, at Himmerlandsstien vil være et fedt sted at løbe, da det eneste man skal koncentrere sig om er – at løbe, udtaler Bjørn Jakobsen.   
 

Egentlig var løbet planlagt til starten af juni, men da løbedatoen lå tæt på andre løb, eksempelvis triatlonstævnet Flugten til Hvalpsund, FarSØ stafetten og andre events, blev det besluttet at flytte 1. udgaven af Railway Run til september måned.  

Og det var også godt valgt, for det var perfekt løbevejr og antallet af deltagere var også tilfredsstillende og giver mod på en gentagelse næste år.  

Mål var ud for VisitVesthimmerlands kontor i Løgstør. Her blev man taget imod med forplejning og præmier.  

 

Men også undervejs blev der heppet og uddelt vand, frugt og energibarer, bl.a. i Hornum hvor der skiftezone og forplejning ved stationen. Den første løber passerede ved 60 km, kl. 11.45, 3,5 time efter starten i Viborg.  

e-max.it: your social media marketing partner