400 + 225 løb FarSØ-stafetten – FOTOS

FARSØ: To gange, lagde Farsø Søanlæg i dag sti til Farsøs nye tiltag, nemlig FarSØ stafetten. 

Deltagermæssig flot premiere
Med sammenlagt 625 løbere tilmeldt, må man sige, at det var en deltagermæssig meget flot præmiere på FarSØ stafetten. 

 

Først gjaldt det Farsø Skole
Om formiddagen var det over 400 elever fra Farsø Skoles 0-7. klasser og M.klasserne der lagde ud. Her blev der løbet sammenlagt 1.800 km i flot solskin og godt humør med mulighed for ”high-fives” fra kammerater op til flere steder på rundstrækningen i Søanlægget.

Om aftenen blev der løbet videre 
Om aftenen skulle depecherne endnu en gang på omgang omkring søen. Her stillede yderligere 225 deltagere op, fordelt på 65 stafethold og 30 singleløbere.  Løberne var i alle aldre og på alle niveauer, og alle gennemførte den time stafetten varede i højt humør i løb eller rask gang på den 800 meter lange rundstrækning.        

Blandt stafetholdene fandt man også tre politiske partier. De Konservative stillede med to hold, Venstre og Socialdemokratiet med hvert et hold

Konservative 1 fik den bedste placering med 16 omgange, efterfulgt af Venstre med 14 og Socialdemokratiet med 12 og så Konservative 2 med 11.

20 omgange på en time

I holdkonkurrencen var det Hårsnedkeriet Boys, som løb længst med 20 omgange og dermed også FarSØ Stafettens vandrepokal.  På 2. pladsen fulgte de rutinerede løbere fra Farsø virksomheden Time, ligeledes med 20 omgange og Hårsnedkeriets Girls løb sig til tredjepladsen med 18 omgange. I den individuelle klasse vandt Ulrik Torp Pedersen med 19 omgange med Jakob Rasmussen og Ejgil Troelsen lige i hælene,  der begge nåede 18 omgange omkring søen i den time stafetten varede

Med 1.800 løbede kilometer om formiddagen og 1.500 km om aftenen blev den samlede strækning på 3.300 km., hvilket levede fuldt op til målsætningen om sammen at kunne ”løbe til Rom”, som er på 3.000 km.    

Blandt løberne var også 45 elever og lærere fra Julemærkehjemmet i Hobro. Og det var der en helt bestemt årsag til, for så kunne de selv være med til at løbe overskuddet fra FarSØ Stafetten op og ikke modtage 

Overskud til julemærkehjemmet
I alt var 225 med i FarSØ-Stafetten. Dermed blev det nye initiativ med et timelangt stafetløb rundt om søen i Farsøs smukke søanlæg en succes. Løberne var i alle aldre og på alle niveauer. Sammen løb de i en god sags tjeneste, da overskuddet fra løbet gik til Julemærkehjemmet i Hobro, som selv stillede op til start med godt 40 entusiastiske deltagere.

Det betød at initiativtager til FarSØ Stafetten, Gert Hosbond fra Sundhed, trivsel og læring rundede antallet af kilometer op til 4.000 og overrakte en check på kr. 4.000 til julemærkehjemmet.

Lions Club Farsø som også var medarrangør af Stafetten med mad og drikke på pladsen, fulgte også trop med en stor check til julemærkehjemmet, nemlig på kr. 12.000 fra salget af Farsø julemærket. Beløbet blev overrakt af Peter Møller fra Lions Club Farsø.         

En sidste check på kr. 1.000 gik til 5C på Farsø Skole for at have samlet skolens største hold til FarSØ stafetten. Penge der sikker luner godt i klassekassen.   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: