FARSØ/AARS: Bestyrelserne i Farsø Svømmeklub og Aars Svømmeklub har netop lagt op til at fusionere til gavn for begge svømmeklubber.

Manglende opbakning
Baggrunden for beslutningen er, at Farsø Svømmeklub gennem flere år forgæves har forsøgt, at få opbakning til at drive foreningen. På den baggrund har bestyrelsen for Farsø Svømmeklub kontaktet Aars Svømmeklub, der har den kompetence, energi og volumen, der skal til, for at få svømmeundervisningen i Farsø op på det niveau, som Farsø Svømmeklub ønsker.

 

Fusion giver nye muligheder
Samtidig har Aars Svømmeklub gennem flere år ønsket, at få endnu flere svømmehold og klubben har konstant haft venteliste. En fusion med Farsø Svømmeklub vil derfor give klubben mulighed for, at øge antallet af svømmehold - både for børn, unge og voksne, ligesom nye muligheder for vandaktiviteter kan iværksættes.

 

En fusionen betyder at Aars Svømmeklub overtager Farsø Svømmeklub, og det fortsættende navn for foreningen bliver Aars Svømmeklub. Bestyrelsen for Farsø Svømmeklub ophører og det samme gør navnet.

Mere svømning i Farsø
Men fusionen står til at få en positiv betydning for svømningen i Farsø. Der vil blive en endnu mere kvalificeret undervisning, da trænerne vil få intern undervisning af Aars Svømmeklubs bredde- og cheftræner Dan Nielsen samt tilbud om eksterne svømmekurser/-uddannelser. Desuden vil trænerne i Farsø få sparring med og blive en del af Aars Svømmeklubs trænerteam på 40 trænere og hjælpetrænere.

 

Man vil stadig møde de samme trænere i Farsø, selvom klubben hedder Aars Svømmeklub. Trænerne i Farsø bliver dog suppleret med nye trænere til de mange nye hold i Farsø.

 

Nye hold og længere sæson
Der vil blive tilbudt over dobbelt så mange svømmehold som i dag, heraf flere nye svømmehold for børn, unge og voksne, bl.a. Havfruesvømning, Aqua Spinning, FloatFit, Aqua Cross, Masters og Seniorsvømning.

 

Dermed vil man komme til at se flere svømmere i svømmebassinerne i Dr. Ingrid Hallerne, da der typisk vil være 2-3 hold i svømmehallen samtidig, ligesom sæsonen vil blive længere, da der startes i slutningen af august måned og sluttes i maj måned.

 

Aars Svømmeklub har med knap 1100 medlemmer næsten ti gange flere medlemmer end søsterklubben i Farsø, der har 120 medlemmer.

Fusionen er dog afhængig af at medlemmerne i de to klubber støtter bestyrelsernes beslutning. Det vil vise sig på klubbernes ekstraordinære generalforsamlinger. 

e-max.it: your social media marketing partner