VESTERBØLLE: I denne weekend blev ”The Party Next Generation”, forkortet TPNG, afholdt for første gang i Messecenter Vesthimmerland.

Arrangementet havde afsæt i 90-ernes ”The Party” men opstod nu i en ny form – et LAN-party med turneringer i computerspillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League.

Vesterbølle Efterskole deltog med 20 e-sports elever
Blandt deltagerne var 20 elever fra Vesterbølle Efterskole, hvor eleverne har e-sport på skemaet.

En bus pakket med 20 friske drenge og deres gamerudstyr satte fredag eftermiddag kurs mod messecenteret, og derpå begyndte weekendens LAN, som eleverne igennem lang tid havde glædet sig til.

Efterskoleeleverne konkurrerede i computerspillene Counter-Strike, League of Legends og Hearthstone. Alle eleverne klarede sig flot i turneringerne, bl.a. klarede Mads Andreasen sig flot frem til en semifinale i spillet Hearthstone, hvor han dog blev slået. Holdet i League of Legends nåede også til semifinalen, hvorefter de røg ud af turneringen. Alligevel var holdet tilfredse med præstationen.

- Vi mødte nogle svære modstandere men levede op til vores egne mål om et fornuftigt spil, selvom vi på forhånd vidste, at vi spillede mod et hold, der var svært at slå”, fortæller elev Oliver E. Kristoffersen. Eleverne stillede også med flere hold i Counter-Strike, men ingen af holdene havde helt heldet med sig i turneringen.

Vandt over mesteren
Opturen var dog til at få øje på, da den verdenskendte Counter-Strike-spiller Andreas ”XYP9X” Højsleth, fra Team Astralis gæstede arrangementet. Her fik to af efterskoleeleverne, Daniel Laugmann og Viktor Fyhn, nemlig mulighed for at dyste mod ham i Counter-Strike. Daniel er kendt som én af efterskolens bedste CS-spillere, og han præsterede da også sit bedste overfor Astralis-spilleren. Faktisk spillede han så flot, at han vandt dysten, til stor jubel for alle kammeraterne fra Vesterbølle Efterskole.

- Det var mega sjovt at spille mod en af verdens bedste og så fedt faktisk at vinde over ham, udtaler Daniel umiddelbart efter dysten. Astralis-spilleren havde da også et par rosende ord til Daniel efter kampen, hvilket betød meget for den unge efterskoleelev, som drømmer om at gå den professionelle vej.

Efter dysten var der også mulighed for at få Andreas’ autograf, og det var der mange deltagere, der stod i kø for at få.

E-sport var først i Vesterbølle
Vesterbølle Efterskole var den første efterskole i landet, som satte e-sport på skemaet, og man har fra efterskolens side ønsket sig et arrangement af denne slags, meget gerne lokalt. Man har været i dialog med en af initiativtagerne, Anders W. Christensen fra den spæde start og fulgt med fra sidelinjen undervejs som planlægningen skred frem. Arrangementet har krævet en masse frivillige kræfter og en masse know-how, og her har bl.a. firmaet Esport Service spillet en vigtig rolle.

Er klar igen næste år
Arrangementet levede fuldt ud op til efterskoleelevernes forventninger og ikke mindst deres lærers forventninger.

- Det har været et super godt arrangement, velplanlagt og med styr på alt det tekniske, som ellers af og til kan drille ved denne type arrangementer. Som en bonus for sportsånden har det ikke været muligt at købe energidrikke, men til gengæld har der været gratis frugt – det vægter vi som efterskole højt, fortæller underviser i e-sport på Vesterbølle Tina Maahn Hjorth-Jensen.

Efterskolen glæder sig allerede nu til næste års TPNG.


e-max.it: your social media marketing partner