Specialpladser åbner på Højgården til februar

FARSØ: For halvanden år siden godkendte Sundhedsudvalget og efterfølgende Byrådet i Vesthimmerlands Kommune et oplæg til “Samling af specialpladser på plejecentrene”.

Et af hovedelementerne med denne plan var en samling af alle såkaldte kortidspladser på Plejecenter Højgaarden.

Der er nu frigjort så mange pladser, at korttidsafsnittet på Højgaarden, kan åbnes den 1. februar 2021.

Afsnittet vil, når det er i fuld drift, komme til at bestå af 22 pladser, herunder 2 akutpladser, 5 rehabiliteringspladser og 15 såkaldte korttidsophold. For nuværende er 15 ud af de 22 boliger frigjorte.

De første kortidsophold, der flyttes er 5 rehabiliteringspladser fra Rehabiliteringshuset i Ranum og 6 midlertidige pladser fra Plejecenter Solvang.

Medarbejdere følger med
Som udgangspunkt udgøres bemandingen på det nye afsnit pr. 1. februar 2022 af nuværende medarbejdere fra Rehabiliteringshuset og de medarbejdere fra Plejecenter Højgaarden og Plejecenter Solvang, som har ønsket at blive tilkoblet det nye korttidsafsnit.

Et bærende princip for rekrutteringen af personale til korttidsafsnittet har været frivillighed og heldigvis har der været en fin interesse for at få afsættelsessted på det nye afsnit.

Indrettet i tidligere somatisk afsnit
Der er arbejdes pt. på klargøring af de fysiske rammer ift. korttidsafsnittet. Der er en aftale på plads omkring genbrug af inventar fra Rehabiliteringshuset og plejecenter Solvang, herunder træningsudstyr, og planlægningen i forhold til flytning af inventar og træningsudstyr er igangsat.

Det kommende korttidsafsnit har tidligere huset somatiske pladser og den nye målgruppe kræver en tilpasning af afsnittet i forhold til kontorplads og træningsrum. Der er i samarbejde med kommunens ejendomscenter ved at blive fundet en løsning.

De kommende medarbejdere vil i januar blive involveret i klargøringen af det nye korttidsafsnit.

Et samarbejde med andre aktører
Samling af korttidsophold i det nye afsnit til korttidspladser giver mulighed for at optimere samarbejdet med andre aktører, herunder Bevilling Voksen/Ældre, hjemme- og sygeplejen, Region Nordjylland m.fl.

De overordnede principper herfor er på plads, og næste skridt bliver at udarbejde beskrivelser for de forskellige samarbejdsflader inden åbningen af korttidsafsnittet den 1. februar 2022.

Tilpasset borgerne
Det overordnede formål med en samling af pladserne er en mere fleksibel anvendelse af pladstyperne og en bedre mulighed for at tilpasse tilbuddene til borgerens aktuelle behov, samt fremtidssikre plejeboligudbuddet til udviklingen af det samarbejdende sundhedsområde.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: