Mads Duedahl ny regionrådsformand

NORDJYLLAND: Selvom Socialdemokratiet efter regionrådsvalget tirsdag, fortsat er det største parti i regionsrådet med 15 mandater, så lykkedes det alligevel for den borgerlige fløj at sikre sig de fleste mandater – og dermed formandsposten.  

Venstres Mads Duedahl fik nemlig opbakning fra Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti med samlet set 21 mandater, og er dermed ny regionsrådsformand i Nordjylland fra 1. januar 2022.

Som bekendt, sidder der 41 medlemmer i Regionsrådet, og dermed manglede Ulla Astman fra Socialdemokratiet 1 mandat til at kunne beholde formandsposten i Regionsrådet, hvis hun vel at mærke kunne få alle de røde partier med.  

Det var en glad og bevæget Mads Duedahl, der havde taget den opsigtsvækkende sejr, som i bund og grund også overraskede ham selv, og som de færreste havde set komme.


Mads Duedahl – ny regionsrådsformand fra 1. januar 2022  

Og slet ikke Ulla Astman fra Socialdemokratiet, som efter 14 år på posten som Regionsrådsformand, måtte se den forsvinde. I øvrigt har Socialdemokratiet besat formandsposten uafbrudt siden 1978, så det var en bitter pille at sluge for Socialdemokratiet, der på trods af stadig at være det største parti, mistede 3 mandater ved dette valg.     

LÆS OGSÅ: Tre Vesthimmerlændinge valgt til Regionsrådet

Den største fremgang fik Det Konservative Folkeparti med Per Larsen i spidsen,, ved at gå fra 4 til 7 mandater. 

Venstres mandattal forblev status quo i forhold til sidste valg med 11 mandater.   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: