VESTHIMMERLAND: De 27 medlemmer af Byrådet i Vesthimmerland, hvoraf 7 er nye, er nu valgt for den kommende 4-årige periode 2022-2025, og de tiltræder den 1. januar.

De 27 medlemmer fremgår her med deres parti, personlige stemmetal i 2021 og i parentes stemmetal i 2017 til en sammenligning, og hvor i kommunen de kommer fra.

I valgkampen var alle kandidater enige om, at Byrådet skal repræsentere hele Vesthimmerland, men der er dog sket lidt forskydning i forhold til, hvor ”Byrødderne” kommer fra i forhold til indeværende valgperiode. I indeværende periode var Løgstør-området repræsenteret med flest ”Byrødder”

I det kommende byråd viser det sig at den geografiske fordeling har ændret sig på en anden måde. Nu er det hovedbyerne der er blevet styrket, på bekostning af landsbyerne. Løgstør, Aars og Aalestrup har således fået et Byrådsmedlem mere hver. Farsø har beholdt sine to, men til gengæld har Hvalpsund fået et ekstra byrådsmedlem, så man har to.

Som sagt er det landsbyerne, der ikke er blevet bedre repræsenteret. Vester Hornum har mistet sit ene byrådsmedlem, mens Strandby og Ranum fortsat ikke har nogen til at tale for sig.

LÆS OGSÅ: Sådan faldt konstitueringen ud
LÆS OGSÅ: Sådan blev resultatet af kommunalvalget
LÆS OGSÅ: Sådan har partierne fordelt de vigtigste udvalgsposter

e-max.it: your social media marketing partner