HVALPSUND: Reparationerne af færgerne Mary og Sleipner trækker desværre ud, men Hvalpsund–Sundsøre Færgefart meddeler, at det håber at kunne sejle igen i slutningen af denne uge.

For over en måned siden, nærmere bestemt den 26.oktober kørte en lastbil ud over broklappen på Færgen Mary ved indsejlingen til Hvalpsund.

Lastbilen endte på fjordbunden og måtte hives op med kran. Færgen Mary fik beskadiget broklappen, blev sat ud af drift, og sendt i dok i Thyborøn.

Allerede dagen efter blev erstatningsfærgen Sleipner fra Fur sat ind på overfarten mellem Hvalpsund og Sundsøre. Men efter en uge på ruten over sundet gik det torsdag galt for Sleipner ud for Sundsøre tanget, hvor færgen stødte på grund.  Det skyldtes motorstop, hvorefter færgen stødte sidelæns på grund på Sundsøretanget.    

Årsagen til motorstoppet var, at noget havde sat sig fast i færgens skruer og ror. Efterfølgende skulle færgen både hives og graves fri af tanget, hvliket blev sværere end først beregnet.

Såvel Mary som Sleipner har ventet på reservedele, hvilket er årsagen til at overfarten mellem Hvalpsund og Sundsøre fortsat er indstillet.

e-max.it: your social media marketing partner