FARSØ: Salgsassistentelev Jacob Laustsen hos XL-Byg i Farsø, er netop i gang med sin afsluttende fagprøve, inden han kan kalde sig salgsassistent med speciale i byggemarked.

Jacob har i sit uddannelsesforløb været rundt i alle afdelinger i butikken i Farsø, som omfatter værktøj, maling, lamper m.v., men det har dog i forbindelse med fagprøven især været haveafdelingen han har vist interesse for – og særligt højtryksrensere fra Bosch.

-Jeg har besluttet mig for at lave et salgsfremstød for Bosch højtryksrensere, fortæller Jacob Laustsen.

Bosch har længe været overskygget af et andet mærke, der også har højtryksrensere i sit sortiment. Derfor fortjener Bosch nu at blive hevet frem. Vi forhandler naturligvis begge mærker i butikken, siger Jacob.   Jacob fortæller videre: - I 2019 kom Bosch på markedet med højtryksrensere i forskellige varianter fra hobby til mere professionelle. Vi har lige nu seks forskellige modeller i butikken, som hver især er indrettet efter hvad man skal bruge renseren til, så vidt angår bar – altså tryk og udstyr.

Det nyeste fra Bosch er, at man har udviklet en kobling, som følger gratis med, således at man også kan anvende udstyr af andre fabrikater.

Jacob Laustsen, har derfor opstillet en stand med Bosch højtryksrensere i haveafdelingen, således han kan få gang i salget af produkterne, og vise de mange anvendelsesmuligheder de giver med tilbehør.  Desuden garanterer Bosch også reservedele de næste 10 år, samt et års ekstra garanti ud over de normale 2 år.

Jacob Laustsen har også forhandlet særlige priser hjem sammen med Bosch, som sælges til fagrøvepris i denne og næste uge.  Og som Jacob siger, så er der også sæson for højtryksrensere lige nu. Der skal renses for alger, salt og mudder.

Inden Jacob Laustsen kom i lære, var han i praktik hos XL-Byg i Farsø. Førstehåndsindtrykket blev så godt, at han kort efter blev tilbudt en læreplads. Læretiden har budt på skoleophold på Erhvervsskolerne i Aars på den merkantile linje - og altså 2 år i butikken.

-Jeg kan godt lide butiksfaget. Man møder mange mennesker, og inden for byggemarked er der et stort produktudvalg, som man skal sætte sig ind i. Det synes jeg er spændende.                

Som opfølgning på salgsfremstødet for Bosch højtryksrensere, skal Jacob Laustsen udarbejde en rapport i forbindelse med sin fagprøve. Han er udlært den 1. februar 2022 og bliver hos XL-byg i Farsø indtil da. Herefter har han besluttet at aftjene sin værnepligt i flåden. Om han herefter vender tilbage til XL-Byg i Farsø, må tiden vise.            

e-max.it: your social media marketing partner