VESTHIMMERLAND: Nye cykelstier en vigtig del af udmøntningen af Vesthimmerlands Kommunes nye cykelhandlingsplan, som blev vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget i marts 2021.

Her lyder én af målsætningerne, at antallet af borgere over 16 år, der cykler mindst én gang om ugen, skal øges i perioden 2021-2025. Der er nemlig mange fordele ved at få flere op på cyklen: Ud over at den grønne transportform bidrager til et grønnere Vesthimmerland, forbedrer den også den enkeltes sundhed, ligesom det skaber en attraktiv by at bo i og besøge.

Skal målet om at få flere op på cyklen indfries, er etableringen af et sammenhængende cykelnet essentielt.

Udover etableringen af en ny cykelsti i Aars, så der er en sammenhængende cykelstilforbindelse til nybyggerområdet i Aars Vest, så arbejdes der lige nu også etableringen af en ny cykelsti fra Hornumbro til Farsø. Desuden en ekspropriation til cykelstien i Trend, som er en del af den nationale Cykelrute 12.

Derudover blev der i det nyligt vedtagne budget for 2022 afsæt yderligere et beløb til en cykelsti i Vesthimmerland – hvor cykelstien skal placeres, er endnu ikke godkendt politisk.


Også Trend er der målt op til ny cykelsti langs Viborgvej og sommerhusområdet. Projektet  er dog blevet forsinket grundet ekspropriation af jord langs den planlagte rute.    

e-max.it: your social media marketing partner