GEDSTED: Det er ikke hver dag, at der åbner nye butikker i Gedsted, men det gør der på lørdag,

Butikken befinder sig på Vesterbro 22, og er ejet af Allan Sensbery, der privat bor ovenpå butikken.

I butikken handles der som udgangspunkt med blomster, brugskunst, keramik, antikviteter, up-cykling og tøj til kvinder.

Tøjmærkerne er Dranella, Thing, E, Kat & Co og Softrebell, som primært henvender sig til målgruppen af kvinder over 30 år.      

Men butikken er meget mere end det. For det er også et keramikværksted for 58-årige Allan Sensbery selv, der oprindelig er uddannet på Århus Kunstakademi.

Allan Sensbery er lidt af en tusindkunstner og har arbejdet indenfor flere brancher, herunder engrossælger af brugskunst og haft egne butikker før, der også har omfattet tøj.    

Mere tid til keramikken
I sit hidtidige arbejdsliv, har der ikke været tid nok til at dyrke interessen for drejning af keramik, selvom der er kommet flere stel med kopper, tallerkener og skåle fra hans hånd i værkstedet. Han har egen ovn og brænder stentøjet ved 1260 grader.


Allan Sensbury glæder sig til at få mere tid til sin store interesse, keramik, som han oprindelig er uddannet indenfor på Århus Kunstakademi.   

Han deler gerne ud af sin viden, og derfor får Hr. og Fru Potteskår også sin egen keramik cafe, hvor man kan booke sig ind til et par hyggelige timer sammen andre, for at prøve at dekorere og udsmykke keramik til et stykke unika brugskunst.         

Spørger man til hvor butikkens navn kommer fra, siger Allan Sensbury.  Jamen, det navn er da indbegrebet af hygge, og det er det vi ønsker for vore kunder.     

Flyttede til Gedsted 1. juli
Allan og hans kæreste Marianne er tilflyttere til Gedsted. De overtog huset på Vesterbro den 1. juli. Det er deres første hjem sammen, og begge havde krav til deres fælles bolig og ikke mindst stedet, hvor de ville slå sig ned.

Vi kommer begge fra et liv hvor der har været fart på, så vi har begge haft et ønske om et gå et gear ned og få mere tid til os selv. 

Vi tastede vores kriterier ind på Boligsiden og så kom huset i Gedsted bl.a. frem, fortæller Allan Sensbury.

Blandt kravene var, at der skulle være mulighed for butik, værksted og privatbolig på samme adresse. Og så kunne vi også godt tænke os at bo i en mindre by tæt på natur, da vi dyrker sport.         

En anden faktor var naturligvis også prisen på huset. Vi har en ide om, at butikken skal være sæsonåben, så vi fortsat kan rejse om vinteren og dyrke vore andre interesser for bl.a. kost og motion. Så vi vil ikke sidde for hårdt i det økonomisk. Huset har vi betalt kontant.          

Fundet sig godt til rette
Selvom vi kun har befundet os i Gedsted kort tid har vi allerede fundet os godt til rette. Jeg har gået og puslet med butikken og vi har fået bygget om. Marianne har allerede engageret sig lokalt, som frivillig spinninginstruktør i byen. Snart starter jeg egne ernæringskurser op under navnet slankekurs.

Vi har mere på vej, men lige nu håber vi, at folk vil kigge forbi til åbningen af Hr. og Fru potteskår, siger Allan Sensbury, inden han fortsætter med at gøre butikken klar til åbning på lørdag.       

SE ÅBNINGSANNONCEN FOR BUTIKKEN HER

e-max.it: your social media marketing partner