GEDSTED: En af de få butikker, der er tilbage i Gedsted, Karins Blomster, lukker om kort tid.

Det har været en stor beslutning, der er blevet vendt mange gange med familien, men nu er det endelig bestemt, at butikken lukker den 8. oktober 2021, nøjagtig 33 år efter den startede.

Blomsterbutikken startede i Søndergade
Karin Jensen åbnede sin blomsterforretning den 8. oktober 1988, da var adressen i Søndergade, senere flyttede hun til Østergade og for 14 år siden til Vesterbro.

Karin Jensen er født i Haderup ved Karup og hun var kun to år, da hun og familien kom til Gedsted, hvor faderen blev taxavognmand i byen.

Allerede som 13-årig fik Karin sit første job, som ung pige i huset og et par år senere startede hun hos firmaet Altecco i Gedsted, som søgte en ung mand, men det var ingen forhindring for Karin. Hun søgte og fik jobbet.

Efter et par år i huset i Aars, kom Karin Jensen til køleskabsfabrikken Derby i Aalestrup, hvor hun var i otte år, men en gigtsygdom satte en ende på den karriere og så var gode råd dyre.

Manden opfordrede til blomsterforretning
Karin havde i mellemtiden mødt sin mand, Haakon Nordahl Jensen, som var uddannet blomsterdekoratør, men siden gået over til et andet erhverv, og han opfordrede Karin til at starte en blomsterforretning i byen og han ville gerne lære hende op.

Hun gik frisk til opgaven, selvom hun fortæller, at det var lidt svært at lære at binde blomster. - Nogle gange gik bølgerne højt i det lille hjem, fortæller Karin Jensen.

Men lært at binde blomster fik hun, og interessen blev større og nu har Karin Jensen været blomsterhandler i 33 år.

Kun to måneder efter, at Karin havde startet sin butik, fødte hun en lille efternøler, som fik navnet Mette. Parret havde i forvejen Thomas og Christina.

Karin fortæller, at det var ret sjovt, for der var ingen der kunne se, at hun var gravid og kunderne undrede sig. Snakken gik i byen- ”at Karin havde fået en pige”, nå, havde hun allerede så travlt, at hun ikke kunne passe butikken selv! Men ”pigen” var lille Mette og få dage efter fødslen var Karin bag disken igen.

Karin Jensen har altid været glad for at betjene sine kunder og lave flotte dekorationer, blomsterbuketter og kranse til enhver lejlighed. I nogle år havde hun 12 damer som mødtes en gang om ugen, som hun underviste i blomsterbinding.

Byens børn kommer tit på besøg
Karin Jensen følger meget med i byens liv og har en særlig kærlighed til børnene. Mange børnehaver og dagplejer har nydt godt af Karins store hjerte. Hun har ofte haft børnene på besøg og altid er der faldet noget godt af.

Snakketøjet er også i orden og Karin fortæller, at hun altid har været på fornavn og dus med alle mennesker. Hun er ligetil og hilser på alle der kommer forbi og ofte får man en lille blomst med i hånden.

67 år og gigten plager
Selvom Karin Jensen i alle årene har været glad for at drive sin blomsterbutik, er der nu kommet en deadline på.

-Jeg er blevet 67 år og gigten plager, så det er vist tid til at stoppe i tide, siger Karin, som også har et problem med at blomster er blevet så dyre, men det har kunderne i Gedsted ikke lagt så meget mærke til.

-Det eneste sted blomsterne ikke er steget i pris, er i Gedsted, siger datteren Mette, min mor kan ikke få sig selv til at sætte priserne op.

Mette har været i praktik i butikken igennem et år og har været rigtig glad for det, så har mor Karin ikke kunnet få hende til at fortsætte butikken.

Så fra fredag den 8. oktober bliver lokalerne tomme og Karin har ikke endelig taget stilling til, hvad de skal bruges til.

Karin Jensen har inviteret til afskedsreception, hvor hun vil sige tak til alle sine trofaste kunder gennem de mange år.

-Jeg kommer helt sikkert til at fælde en tåre den dag, slutter Karin Jensen.

e-max.it: your social media marketing partner