HOLME: Som beskrevet i sidste uges avis, så har Vesthimmerlands Biogas haft to uheldige omstændigheder med en tank på anlægget.  

-En tank der nu er midlertidig er ude af drift indtil vi kan få nye reservedele til den, oplyser direktør for Vesthimmerlands Biogas, Lasse Buhl Jørgensen.

Siden uheldene, hvor en dug over en af tankene først revnede grundet overtryk og udledte svovllugte, og et par dage senere hvor selvsamme tank brød i brand, er fortsat underlagt tekniske analyser. Men sikkert er det, at det var en defekt nødfakkel der ved det andet uheld sendte ild retur ind i tanken, hvorved den eksploderede, lyder det fra Lasse Buhl Jørgensen.

Biogasanlægget har i øvrigt siden sommerferien været underlagt tilsyn fra Vesthimmerlands Kommune, grundet klager fra naboer om lugtgener. Der nu opstillet målere ved to naboer samt på anlægget, som registrerer lugtgener.

- Foreløbigt har vi fået udskiftet filtrene til den gode model, som eliminerer mulige kilder til svovllugt, fortæller Lasse Buhl Jørgensen, der videre fortæller, at der er et godt samarbejde med Vesthimmerlands Kommune om at få problemet løst.   

Biogasanlægget har nemlig planer om en udvidelse, men den udvidelse bliver først til noget, når der er helt styr på lugten fra anlægget, slår Lasse Buhl Jørgensen fast.

Han er i dialog med en biogasrelateret virksomhed, som vil starte op og placere sig på jordstykket ved siden af biogasanlægget i retningen mod Farsø. Denne virksomhed kan føre 15 nye arbejdspladser med sig, oplyser Lasse Buhl Jørgensen.        

e-max.it: your social media marketing partner