FREDBJERG: Som arbejdsplads kan Fransgård Maskinfabrik noget helt særligt, nemlig at holde på sine medarbejdere.

I denne uge kan virksomheden fejre endnu en af sine medarbejdere, som har 50 års jubilæum i firmaet. 

En opgørelse viser en helt imponerede ansættelsesstatistik. Nemlig, at virksomheden der startede i 1967, har to 50 års jubilarer, fem 40 års jubilarer, elleve 25 års jubilarer og tyve 10 års jubilarer. Alene i år kan Fransgård Maskinfabrik fejre fire jubilarer.

Gennemsnitsansættelsestiden er 17 år, heri er indregnet de 5 faste lærlingepladser virksomheden har, og som dog ikke altid betyder, at man kan fortsætte i virksomheden efter endt uddannelse. Men omvendt så viser opgørelse dog, at halvdelen af de nuværende 36 ansatte er udlært i virksomheden.

Vi er stolte
Disse personaleforhold er vi som virksomhed, faktisk meget stolte af, siger salgschef og medejer Jørgen Fransgård, der selv har været en del af virksomheden siden 1983.

Desuden er størstedelen af arbejdsstyrken lokale folk, der bor max. 20 km fra virksomheden.

2. generation har allerede indfundet sig
Det giver et helt særligt sammenhold, fortæller Jørgen Fransgård, der også kan tilføje, at 2. generation efter de medarbejdere der allerede har fejret jubilæum, allerede nu har indfundet sig i virksomheden.

-Ja, de unge mennesker må være godt opdraget, siger Jørgen Fransgård med et smil. Nej, jeg er meget stolt over, at de også ønsker at være en del af denne virksomhed og den måde vi arbejder på.

Vore medarbejdere roser de gode arbejdsforhold og omvendt roser vi deres indsats og fleksibilitet.

Heri indgår også den seniorordning fra 62 år, som betyder at man kan gå ned på 4-dages arbejdsuge.

-Vi er om nogen interesserede i at holde på vore erfarne og dedikerede medarbejdere, så længe som muligt, siger Jørgen Fransgård.  

Stor grad af medarbejder involvering
Vi gør meget ud af at produktudvikle og er omstillingsparate. I det involverer vi vore medarbejdere, da størstedelen af maskindelene fremstilles i huset. Men det er også langt fra de samme produkter der produceres hver dag.

Vi eksporterer 90% af vore produkter til hele verden, og det er derfor et bredt produktsortiment vi har, som ovenikøbet også er sæsonmaskiner.

Derfor involveres medarbejderne meget i produktionen og effektiviseringen af den.

-Det er vores nye sprøjteanlæg et godt eksempel på. Med anlægget kan vi for enkelte elementers vedkommende forkorte sprøjtetid og hærdning for dermed at undgå stop i produktionsflowet. Samtidig kan vi beholde sprøjtefunktionen i huset. Denne ide kommer fra medarbejderne, roser Jørgen Fransgård.       

Og ikke mindst har vi også en aktiv personaleforening, der flere gange om året arrangerer udflugter og sammenkomster.

Desuden benytter vi også enhver lejlighed til fejre hinanden, de gode resultater vi kan præsentere eller en ny maskine vi netop har installeret, slutter Jørgen Fransgård.

LÆS OGSÅ:
50 år på samme arbejdsplads

e-max.it: your social media marketing partner