FARSØ: - Der bliver ingen ændring i den eksisterende sygehusstruktur frem til 2025. Det fremgår af den profilplan der politisk blev vedtaget af Regionsrådet i Region Nordjylland tidligere i år.

Det nye supersygehus i Aalborg Øst skal først og fremmest rumme de funktioner, som afdelingerne på Nord og Syd i Aalborg har i dag. Der skal ikke trækkes andre hospitalsfunktioner ind fra andre hospitaler.

-Det giver ikke kun ro på bagsmækken, men også mulighed at for at udvikle funktionerne på Farsø Sygehus.

Disse positive toner lød her til aften på Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus offentlige møde, der havde inviteret regionrådspolitiker og formand for Akut- og Praksisudvalget, Mogens Ove Madsen (S) til at fortælle om udsigterne for Farsø Sygehus og det nordjyske sundhedsvæsen i de kommende år.

I profilplanen for Farsø Sygehus hedder det, at sygehuset overordnet set har en ortopædkirurgisk hospitalsprofil. Konkret betyder det, at man vil udbygge Farsøs i forvejen stærke ortopædkirurgiske funktion indenfor hofte og knæ med subakut skulder-, albue- og håndkirurgi. Det betyder øget kapacitet.

Men også sygehusets øvrige funktioner er der ønsker om at udvide, lød det fra Mogens Ove Madsen.  Det gælder det Diagnostiske center. Men også ønsket om øget udredning og behandling af veneblodprop. Med hensyn til det medicinske område er der ønske om at styrke det samlede tilbud. Endelig ønsker man også at det specialiserede palliative sengeafsnit kan blive i Farsø.

Alle ønsker, som Mogens Ove Madsen tror bliver til noget. – Jeg er på ”Farsøs” side.

Efter at en aftale om sammenhæng og nærhed blev vedtaget af Regeringen, Danske Regioner og KL tidligere i år, ser han også at Farsø Sygehus kan få en større rolle på det medicinske område. Der bliver tale om en såkaldt sundhedsklynge som har til formål at styrke sammenhængen mellem hospital, praksisområdet og kommunerne.  Opfordringen fra Mogens Ove Madsen til Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø, lød derfor at involvere sig i denne proces, som kan føre til endnu flere specialfunktioner på Farsø Sygehus, særligt i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune.

Han havde også et forslag om at gøre Farsø Sygehus til et ”fri-hospital”, hvor sygehusene i Farsø og Hobro - som de første, frigøres fra vanlige organisationsformer og afprøver nye samarbejds- og organiseringsformer.               

Men Mogens Ove Madsen blev også nødt til at forholde sig nedlæggelsen af lægevagten i Farsø.

-Vi blev også overraskede i Akutudvalget over forhandlingsresultatet. Men på borgermødet i bl.a. Farsø, arrangeret af Støtteforeningen, blev der bragt kompenserende forslag frem. Det har bl.a. ført til en skadeklinik på Farsø Sygehus, der er åben alle ugens dage fra 8-22 og bemandet med behandlersygeplejesker. Behandlersygeplejesker kan mange ting og der er nu fokus i administrationen at det kommer til at fungere.

Om lægevagten kommer tilbage kan man lige nu kun håbe på. Der er lægemangel, men mange unge læger er under uddannelse og mange vil blive i Nordjylland. På den måde har vi en anden situation om nogle år, når de er færdiguddannet, og så vil PLO sikkert også være lettere at tale med, lød det fra Mogens Ove Madsen.  

e-max.it: your social media marketing partner