FARSØ: Her til aften blev der afholdt generalforsamling i Støtteforeningen for Vesthimmerlands sygehus i Farsø.

Det var formand Lars Andresens første beretning.

Han glædede sig over, at vi er kommet på bagkant af corona’en, og vi igen kan mødes fysisk.

1.marts 2020 blev lægevagten i Farsø fjernet med kort varsel og uden borgerinddragelse. Borgermøder blev først afholdt efter at beslutningen var taget.

I stedet blev der kæmpet for kompenserende tiltag. Den 1. september 2021 fik skadeklinikken på Farsø Sygehus udvidet åbningstiden 8-22 alle ugens dage. I den første tid bemandes den med lægevikarer, der senere på året erstattes af nyuddannede behandlersygeplejesker.


Støtteforeningen for Vesthimmerlands sygehus i Farsø kæmper fortsat for at få lægevagten tilbage til Farsø, hvilket betyder man også kan have en lægebemandet skadestue. Som kompenserede tiltag har Vesthimmerland lige nu en skadeklinik på sygehuset med en daglig åbningstid på 8-22 og bemandet med behandlersygeplejersker. Skadeklinikken har lægelig back-up via videolink. 

Flere har spurgt til hvordan man bliver henvist til skadeklinikken. Det sker via egen læge eller lægevagten, kunne Lars Andresen oplyse, der i øvrigt synes at der bør oplyses mere om dette.

Lars Andresen efterlyser også det andet kompenserende tiltag, som fortsat mangler, nemlig sundhedsplejesker. Der er et stort behov, men vi har ikke hørt mere til det, lød det spørgende fra Lars Andresen.

Støtteforeningen ser frem til opførelsen af Sundhedens Hus. Og vi ser sagtens at Lægevagten kan trækkes tilbage til Farsø, nemlig i Sundhedens Hus, lød det fra Lars Andresen.

Vi i Støtteforeningen er altid interesserede i at indgå i en konstruktiv dialog om sygehuset. Altid på en sober og ordentlig måde. Lige nu, er det for os vigtigt at presse på med, at der bliver gjort opmærksom på at Skadeklinikken eksisterer og den bliver brugt.

e-max.it: your social media marketing partner