HVALPSUND: Efter en sommerpause, og efter at visionsplanen for Hvalpsunds Havne blev præsenteret på et offentligt møde

 i Muslingeriet i sidste uge med over 80 deltagere, så går områdefornyelsen for Hvalpsund nu videre. 

Her til eftermiddag mødtes 25 Hvalpsundborgere og 8 medarbejdere fra Vesthimmerlands Kommune til fortsættelse af de 9 indsatsområder der er vedtaget for Hvalpsund og som varetages af 5 projektgrupper.

Områdefornyelsen tog sin opstart for et år siden med Tegnestuen Labland som igangsætter. Det har foreløbigt ført til et projektprogram som projektgrupperne nu kan arbejde ud fra.

De fem arbejdsgrupper har fordelt følgende opgaver imellem sig: 1. Ankomst og parkering på havnen, 2. Legepladsen, 3. Havnens medborgerhus, 4. Forbindelse mellem havnene og en solnedgangsplads, 5. By og Natursløjfe. 

Projektchef for områdefornyelsen i Hvalpsund er Carsten Agesen fra Team, Havn, Natur og Byrum i Vesthimmerlands Kommune. 

Han fortæller at områdefornyelsen løber indtil 2024, men den må naturligvis gerne gå hurtigere. Der er 3,3 mio. kroner til projektet. Ikke alle projekter skal stå fysisk færdig inden områdefornyelsen udløber, men derimod skal der foreligge et færdigt udviklingsprojekt inklusiv tilladelser, således der kan søges fonde.          

Der var en god energi i projektgrupperne, hvor der nu arbejdes ihærdigt fremad. Projektgrupperne har fastsat en møderække, for at arbejde videre. Det sker sammen med medarbejderne fra kommunen, der har muligheden for at undersøge og udarbejde tekniske data omkring de enkelte projekter.       

e-max.it: your social media marketing partner