STRANDBY: Mange interesserede købere stod klar udenfor, da de lokale spejdere Fjordgruppen i Strandby, lørdag formiddag, stod klar med et stort loppemarked i Strandby Hallen.

Men skæbnen ville, at stor del af området blev lagt ned af en strømafbrydelse i flere timer. Gode råd var dyre, for man ville hellere end gerne lukke de mange folk ind, men problemet var indgangsdøren, drevet af el.

Men det lykkedes at få døren åbnet, ligesom de store nødudgangsporte i hallen blev åbnet, så der trods alt kunne komme lidt lys ind, så man kunne se de mange gode brugt-varer indenfor. Mobiltelefoner blev brugt til at lyse de mange borde med varer op, og en del gode handler blev der da trods alt lavet i mørket, indtil strømmen vendte tilbage over middag.

-Det er selvfølgelig ærgerligt, lyder der fra Peter Nielsen fra Fjordengruppen, der stod ved indgangen og holdt humøret højt, for ikke engang en kop friskbrygget kaffe kunne han tilbyde de mange ivrige købere, mens strømmen var væk.

Men heldigvis tog mange alligevel turen indenfor i mørket, mens andre vendte tilbage senere.

Og der var ekstra mange brugt-varer denne gang.

- Vi kunne ikke afholde loppemarkedet sidste år midt i corona-tiden, så vi har ekstra mange varer i år. Såvel Spejderbo som loppehuset var fyldt, så vi har brugt det meste af fredag eftermiddag på at fragte loppevarerne her ind i hallen, lød det fra Peter Nielsen.

Selvom spejdergruppen ikke har det samme aktivitetsniveau som tidligere, så er der alligevel brug for de penge som loppemarkedet genererer.

Fra at være en af egens største spejdergrupper, så blev den virkelig hårdt ramt, da skolen lukkede.

-Vi har nogle få aktiviteter, såsom strandrensningen og loppemarkedet, men ellers har vi hjulpet de børn der gik i Fjordgruppen videre til andre lokale spejdergrupper. Så vi er faktisk kun voksne tilbage, men vi holder fast og får dækket udgifterne til Spejderbo ved bl.a. at afholde dette loppemarked. Og så er lokale også meget søde til at tænke på os, når de har noget de tror vi kan sælge på loppemarkedet. Det er også derfor at vi har kunnet fylde to huse med loppeeffekter, fortæller Peter Nielsen.

Og da strømmen kom tilbage skulle det da også vise sig at det kom til at skæppe godt i spejderkassen.      

e-max.it: your social media marketing partner