ERTEBØLLE: Efter et års ”Corona-pause” genoptog ”Ertebøllerne” lørdag Ertebølle Høstmarked, som blev gennemført for 6. gang.

Bortset fra en strømafbrydelse den første time af markedet, så gik alt over forventning. For heldigvis kunne dagslyset strømme ind ad Stenaldercentrets mange vinduer, og på den måde kunne de 33 standes hobbyting med sammenlagt over 100 produkter, tages i øjesyn og for andre produkters vedkommende smages på.

Markedet har vokset sig større år for år. Det vidner om at ”Ertebøllerne” hele tiden giver sig i kast med nye hobbies. Men antallet af gæster var også overvældende.  På et tidspunkt var der nærmest trængsel indendøre på Stenaldercentret. 

Hobbies vises frem
De mange hobbies er rent faktisk hele grundlaget for markedet, og som understøtter formålet - nemlig at vise hinanden og omverdenen, hvad man sysler med i Ertebølle og synes det er sjovt at bruge fritiden på.


En anden ”Ertebøller” Ejnar Sørensen, der egentlig er kok, har i år slået sig på en ny hobby, nemlig at dreje træfigurer.  

Fra salte til trædrejeri
Ertebølles egen kok Ejner Sørensen, har de seneste år haft kryddersalte med, men i år var han slået over på en helt ny hobby, nemlig trædrejning.

-Jeg fik noget kirsebærtræ og bøgetræ forærende som jeg begyndte at dreje i. Og jeg er vist blevet lidt bidt af det, fortæller Ejner Sørensen, mens han viser udvalget på sin stand, der naturligvis har navnet Cafe Trækunst. Der var paddehatte, skåle og kar til salt og andre krydderier, men også lysestager og små træmus.         

En Ertebølle spids
Et andet sted på markedet var der også trængsel, nemlig ved Jørgen Graversen, der bød på en ”Ertebølle spids” med et stykke honningkage til.  Selv har Jørgen Graversen to bistader, hvis bier summer lystigt rundt på de Ertebølleske marker, og som producerer rigeligt til eget forbrug. Honningen bruges også til mjød og kager. Restprodukterne bruges eksempelvis til sæbe og lys.   


I Ertebølle har man naturligvis også specialiteterne ”Ertebølle Vildtburger” og ”Ertebølle Hotdog”, som fik tænderne til at løbe i vand blandt dagens mange gæster.   

Nyheder på årets marked var bl.a. beewraps, stoflåg og  vævekunst - – og så kunne man naturligvis til frokost købe en "Ertebølle vildtburger"  eller en ”Ertebølle hotdog”


I Ertebølle har man mange forskellige hobbies, det vidnede høstmarkedets 33 stande på.   

Ertebølles eget lotteri
I løbet af dagen blev der solgt lodder til "Ertebøllelotteriet", hvilket også blev en succes. Alle udstillere var nemlig blevet bedt om at aflevere en lille ting fra deres stande. Disse blev fordelt som gevinster og præmier. Hovedpræmien var en stor Ertebøllekurv med mange specialiteter.

Arrangørerne bag høstmarkedet er Ertebølle Samvirke, som består af Ertebølle Borgerforening, Ertebølle Strand Camping og Stenaldercenter Ertebølle.

e-max.it: your social media marketing partner