Kulturugen er lige om hjørnet

VESTHIMMERLAND: Det bliver et brag af en koncert, når Souvenirs og Daniel Jul spiller Kulturugen 2021 i gang i Aalestrup.

Årets kulturuge løber af stablen 4.-12. september, hvor Vesthimmerland igen kan samles om kulturelle Aha!-oplevelser.

Efter et år med Coronavirus trænger de fleste nok mere end nogensinde til store kulturoplevelser og masser af fællesskab. Hjælpen er heldigvis nær, for årets kulturuge nærmer sig med hastige skridt.

SE ARRANGEMENTERNE HER 

Åbningskoncert i Aalestrup
Der er mange spændende arrangementer i vente i Kulturugens program. Årets åbningsarrangement finder sted på rampen ved Knabergaarden i Aalestrup på lørdag. Her bliver Kulturugen officielt skudt i gang med en sprudlende koncert med de forrygende og festlige Souvenirs. De spiller hits, der kan få publikum op af stolene og mon ikke også, der bliver sunget med på både ”Jeg hader Susanne” og ”Han tog et nattog”. Derudover kan man opleve musikeren Daniel Jul, der spiller sin akustiske guitarrock, som flere nok vil genkende fra P4. Den unge nordjyde krydrer musikken med anekdoter fulde af jysk humor og glimt i øjet, så der er garanti for et både hyggeligt og festligt arrangement.


Der er åbningskoncert i Aalestrup med Souvenirs   

Alsidigt program 
Årets kulturugeprogram byder bl.a. på vegansk debat på en bondegård, fællessang i ALFA, debataften om Vesthimmerlands Kulturpolitik, Børnekulturnat i Løgstør, Musik for de unge i HotSpot, Johnny Cash sange der spilles i virksomhedsrammerne hos VW i Aalestrup, operakoncert med Louise Fribo på Rådhuset i Aars og en helt masse mere.

Er med til at sætte Vesthimmerland på landkortet
Formand for Kultur & og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Asger Andersen siger:

– Kulturugen er med til at sætte Vesthimmerland på landkortet, fordi vi alle har brug for kultur, om det så tiltaler bredden, forskelligheden eller skævheden. Vi har med kulturugen fået skabt et kulturudbud, som underbygger det gode liv og gør os endnu mere attraktive, når det gælder bosætning og oplevelser i vores kommune. Jeg håber, at alle aktører og publikummer får en rigtig inspirerende og oplevelsesrig kulturuge.

Kulturugen 2021 afsluttes med en intimkoncert med den aalborgensiske singer/songwriter Solvej og uddeling af Kulturprisen 2021. Det hele kommer til at foregå søndag 12. september i Kulturhus Søttrup.

Vi fejrer – vi igen må samles om oplevelser
Kulturkonsulent i Vesthimmerland, Inge Lise Jæger Sørensen, glæder sig til igen at kunne blænde op for Vesthimmerlands store kulturuge:

– Det seneste år har vi virkelig opdaget, hvor vigtig en rolle, kulturlivet og det omgivende fællesskab spiller i vores liv. Derfor glæder jeg mig til et brag af en kulturuge, hvor vi kan fejre, at vi igen må samles om oplevelser, der forundrer, overrasker og begejstrer os, forklarer hun.

Kulturuge for fjerde gang
Det er fjerde gang, Kulturugen Aha! løber af stablen i Vesthimmerland. Siden 2018 har Kulturugen Aha! budt på kulturelle oplevelser, der rykker kulturen ud af dens vante rammer. Kulturugen finder normalt sted i uge 10, men på grund af Coronavirus valgte Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerland at udsætte Kulturugen 2021 til uge 36. I 2022 er alt igen som det plejer, og Kulturugen i uge 10 venter altså allerede om et halvt år igen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: