FARSØ: I kraft af at corona-restriktionerne for idræt og kultur er blevet ophævet, kan idrætsforeningerne også tage fat på deres indesæson i Dronning Ingrid Hallerne.

Falck har gennem længere tid brugt træningshallen i Dronning Ingrid Hallerne til quicktest. I og med at foreningerne skal bruge hallen og antallet af test og testdage er blevet reduceret, er lejeaftalen med Falck blevet opsagt.

Fandt hurtigt nyt sted i indkøbscenter
Falck er dog ikke blevet sat på gaden, men blev meget hurtigt hjulpet på vej til en anden placering i Farsø by. Alternativet var at Farsø vil have mistet sit quickteststed før tid. 

-Jeg blev kontaktet af Casper Jensen fra Dronning Ingrid Hallerne, fortæller Jørgen Højrup Jensen, medejer af Farsø Rådhuscenter, om vi kunne have interesse i at huse Falck’s quicktest. Kravet var et lokale med indgang fra det fri og en separat udgang.

Netop sådan en lokale kunne vi tilbyde, nemlig lokalet mod Th. Eriksens Vej, der senest har været outletbutik for Matas.

Derfra gik det hurtigt, fortæller Jørgen Højrup Jensen. Falck kiggede forbi og var ovenud tilfredse med hvad de fik vist frem: beliggenhed i midtbyen, lokaler der fuldt ud lever op til kravene og så endda p-pladser lige udenfor døren.

Her til formiddag var teststedet på plads i Farsø Rådhuscenter og havde første åbningsdag. Samtidig kunne Farsø HK tage træningshallen i brug til efterårssæsonen.

-Det er Caspers fortjeneste at vi stadig har teststedet i byen, siger Jørgen Højrup Jensen.

Også selv om det kan vise sig, kun at blive kort.

-Vi har lavet en lejeaftale frem til 12. september, så må vi se hvad der sker derefter, siger Jørgen Højrup Jensen.

Kapacitet nedjusteres fra 13. september
Årsagen er, at fra den 13. september nedjusteres kapaciteten af quicktest på landsplan til det halve, helt konkret fra 200.000 til 100.000 daglige test. Fra 9. oktober er det helt slut med de private udbyderes quickteststeder. Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed.  

I takt med, at flere danskere er blevet vaccineret, og at coronapasset udfases, falder behovet for PCR- og quicktest. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed den 26. august 2021 orienteret regionerne og de private udbydere om, at testkapaciteten nedjusteres yderligere.

e-max.it: your social media marketing partner