HVALPSUND: Mange frivillige fra Hvalpsund Borgerforening, Hvalpsund Bogcafé og Hvalpsund By har det seneste halve år arbejdet tæt sammen om at renovere byens nye samlingssted ”Borgerhuset” på Illerisørevej, og det står nu klar til brug.

Bogcafeen genoptager sine aktiviteter
Blandt brugerne af huset er Hvalpsund Bogcafé, der nu genåbner og genoptager sine aktiviteter i Hvalpsund Borgerforenings nye hus.

-De nye lokaler er et flot samlingssted for byens borgere, og vi i Bogcaféen glæder os til igen at åbne dørene for udlån af bøger, kulturelle arrangementer, lokalhistorisk arkiv og mange andre aktiviteter, siger formand for Bogcafeen, Vibeke Hvidsten.

-En helt ny aktivitet dette efterår bliver 5 videnskabelige foredrag, som bliver streamet live fra Aarhus Universitet, tilføjer Vibeke Hvidsten.  

Genåbning markeres med indvielse på mandag
Genåbningen finder sted på mandag, og vil blive markeret med taler, musik fra Jættebanden og lidt godt til ganen.

Det er Vibeke Hvidsten der vil byde velkommen, og herefter lade Lis Svendsen formand for Kirkens Korshær tale. 

Det er nemlig sådan, at Bogcaféens tidligere lokaler i Multihuset på Sundvej i 2020 blev købt af en privat investor, der efterfølgende udlejede bygningen til Kirkens Korshær. På den måde kunne alle genbrugsaktiviteter, også dem fra møbelbutikken på Illierisørevej 10, samles under et tag, og det er der kommet en stor flot butik ud af.

Borgerforeningen har gjort et kæmpe arbejde
Men der blev også fundet en løsning for Bogcaféen, for i Hvalpsund er der tradition for at hjælpe hinanden. Det var Hvalpsund Borgerforening der trak i arbejdstøjet for at hjælpe med at finde en løsning.

Borgerforeningen indledte et samarbejde med mange parter, heriblandt den private investor, Kirkens Korshær og Vestjysk Bank, og efterhånden fik de fundet frem til en rigtig god løsning.

Løsningen blev, at Hvalpsund Borgerforening, med hjælp fra Vestjysk Bank/Fonden for Sparekassen Farsø, købte det tidligere spejderhus på Illerisørevej 10 og udlejede det til Bogcaféen.

-Borgerforeningen har gjort et kæmpe arbejde, og det betyder at alt er faldet på plads til alles fordel. For Bogcafeens vedkommende har vi nu fået nogle skønne lokaler som vi glæder os til at tage i brug, siger Vibeke Hvidsten.

”Borgerhuset”
Ud over udlån af bøger, så afholder bogcafeen også foredrag, sangaftener m.m. Det skal det nye hus nu bruges til i samarbejde med andre lokale foreninger. Heraf navnet ”Borgerhuset”.

Kulturelt samarbejde
Blandt Bogcafeens samarbejdspartnere er Vesthimmerlands Kommune og Vesthimmerlands Biblioteker.

Derfor er Asger Anderen, formand for Kultur- og Fritid i Vesthimmerlands Kommune og Bo Jacobsen, chef for Vesthimmerlands Biblioteker også inviteret til genåbningen og har bedt om at få lov at tale om samarbejdet.

For hvordan starter vi kulturlivet op igen efter 1,5 år med pandemi?. For der er ingen tvivl om at alle har længtes efter det sociale samvær.    

Men ikke nok med det, så har Flemming Møller Mortensen og lokale Lars Andresen også bedt om ordet for at fortælle om henholdsvis vigtigheden af samarbejde i de små samfund, og hvordan vi får vi borgerne i alle aldre til at bruge de fælles faciliteter i Hvalpsund, herunder ”Borgerhuset”.

-For det skal ingen hemmelighed være, at det er håbet med tiden, at flere interessegrupper på Louns Halvøen vil benytte ”Borgerhuset”. Det vil vi glæde os til, slutter Vibeke Hvidsten på vegne af Hvalpsund Bogcafe. 

SE ANNONCEN FOR GENÅBNINGEN AF HVALPSUND BOGCAFE HER 

e-max.it: your social media marketing partner