ULLITS: Her i slutningen af august markerer Ullits Skole at den fylder 60 år.

Tema’et er 1960’erne
Forberedelserne blandt skolens elever går allerede i gang i næste uge, hvor temaet naturligvis er 60’erne, hvilket også er årtiet, hvor Ullits Skole blev bygget.

Skoleleder Bo Strand, fortæller at fødselsdagen bliver markeret med en Åbent Hus dag, hvor forældre, pårørende samt tidligere elever og lærere er inviteret.

Bo Strand fortæller, at skolens ældste elever vil bruge det meste at ugen, så de kan finde tilbage til hvad man forbinder 1960’erne med, ud over at Ullits Skole blev bygget. Eleverne kan eksempelvis, historisk kigge på den første månelanding og hvad der ellers skete af store ting i verden i det årti. Men helt lokalt vil eleverne også blive inviteret på en historisk byvandring i Ullits, ført an af Søren Byrjalsen fra Lokalhistorisk Arkiv.

5. og 6. klasse har også fået den opgave at studere kager fra 60’erne. Det skal munde ud i et kagebord, som vil blive serveret på Åbent Hus dagen.

3. og 4. klasse kommer til at arbejde i værksteder og producerer ting fra 60’erne.

1. og 2. klasse skal sammen med skolens musiklærer lave en skolesang, som efterfølgende optages på video

0. klasse kommer i det kreative hjørne, bl.a. med at lave papmachefigurer, afslører Bo Strand. Alt vil naturligvis blive udstillet på Åbent Hus dagen.

På Åbent Hus dagen vil to tidligere lærer Klaus Laursen og Berit Rask Jensen desuden fortælle om hvordan det var at gå i skole tidligere.             

Historien om Ullits Skole  
Ullits Skole blev bygget i 1961 som centralskole for de tidligere landsbyskoler i Foulum og Gammel Ullits. Den første skoleleder var P.K. Skammelsen, der kun blev på skolen i 2 år. Som ny skoleleder kom i 1963 Poul Lybæk, der var på skolen i 37 år. I år 2000 blev han afløst af Lars Kynde og i 2011 kom Susanne Lauridsen til, der selv har været elev på Ullits Skole. I 2017 tiltrådte nuværende skoleleder Bo Strand.       

Efter kommunesammenlægningen i 1971 blev Svingelbjerg en del af Ullits skoles skoledistrikt. I 1977 fik skolen en tilbygning med børnehaveklasse og to almindelige klasseværelser. I 1998 besluttede den daværende Farsø kommunalbestyrelse at renovere skolen med nyt tag og større klasselokaler, så skolen bygningsmæssigt kom til at leve op til de nye krav til folkeskolen. Udbygningen blev færdig i slutningen sommeren 2000.

I 1988 blev der startet en SkoleFritidsOrdning (SFO) i en tidligere lærerbolig, der fik navnet Børnehuset. I 1991 blev SFO’en ændret til en LandsByOrdning (LBO), hvilket betyder, at der optages børn fra 3,5 år til ca. 10 år. I 1994 blev der foretaget en stor tilbygning, så det nu blev en moderne institution med plads til ca. 70 børn. I skoleåret 2011/12 blev elever fra den tidligere Louns Alstrup skole flyttet til Ullits. Samtidig måtte skolen afgive 7. klasse til Farsø Skole. I 2018 fik LBO’en etableret vuggestue. 

SE PROGRAMMET FOR ULLITS SKOLE ÅBENT HUS HER

e-max.it: your social media marketing partner