FARSØ/VESTHIMMERLAND: Endelig sker det, som Vesthimmerlands Teaterforening har glædet sig til at præsentere borgerne i Vesthimmerlands Kommune for

nemlig en musikalsk teaterforestilling om kommunens verdensberømte søskendepar, Thit Jensen og Johannes V. Jensen med titlen ”Valkyriens kamp”.

En forestilling om Thit og den moderne kvindes frigørelse
Forestillingen er fortællingen om den moderne kvindes frigørelse i politisk, kunstnerisk og seksuel forstand. Om forfatteren, dramatikeren, debattøren og foredragsholderen, der sætter hele sit liv ind på at skabe ligestillede vilkår mellem kønnene.

Den stædige kamp
På de ydre linjer lykkes Thit Jensen med stort set alt – men privat og følelsesmæssigt kæmper hun sine helt egne kampe. Den stædige kamp for at bevise sit værd som kvinde, for at overgå sin nobelprisvindende storebror Johannes V. Jensen og for at finde sit livs kærlighed.

Forestillingen har været undervejs i 2 år 
Forestillingen har været undervejs i knap to år. Ideen kom da søskendeparret blev forenet på det udvidede museum Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet. Forestillingen er resultatet af et særdeles vellykket og inspirerende samarbejde mellem teaterforeningen og museet og i særdeleshed jo også det professionelle turnéteater Teatergrad/Det Flydende teater, som greb ideen og producerede den.


Det er Vesthimmerlands Teaterforening og formand Karen Margrethe Eriksen der har fået ideen til forestillingen om Thit Jensen.

Premiere i Farsø – naturligvis
Fra starten var der aldrig tvivl om, at selvfølgelig skulle turnépremieren finde sted i Farsø, og på Hotel Farsø, hvor både Thit og Johannes har været mange gange. Teaterforeningen har ønsket at give rigtig mange mulighed for at se forestillingen og har derfor købt ikke mindre end fire opførelser, to på Hotel Farsø med en teatermenu før forestillingen inkluderet i billetprisen og to på Vesthimmerlands Museum i Aars, hvoraf den ene er en forestilling for de unge.


Medlemmer af teatergruppen Det Flydende Teater har ad flere gange været i Farsø, senest for at lade sig scenografisk inspirere af Thits barndomsby, men også for at tage scenen, salen på Hotel Farsø i øjesyn. Christine Worre Kann og Pelle Nordhøj Kann fra Det Flydende Teater(t.h.)besøgte – første gang for over et år siden, Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet, for hente inspiration til teaterforestillingens manuskript. De er begge både skuespillere, producent og dramatiker. I Thit forestillingen er Christine en af 5 skuespillere og Pelle er instruktør. Hans Støttrup Jensen og Peter Hørup fra museet stod klar for at fortælle om Farsøs berømte forfattersøskendepar.

Ind i teaterværkstedet
Desuden har der været events og aktiviteter knyttet til samarbejdet, idet der har været optakt i form af foredrag og film.

-I forbindelse med forestillingerne er der artist-talks samt et arrangement, som vi har kaldt ”Ind i teaterværkstedet”, og som handler om tilblivelsen af forestillingen, fortæller formand for Vesthimmerlands Teaterforening, Karen Margrethe Eriksen, Ertebølle.

Samarbejdsprojektet afsluttes med endnu et forfatterforedrag i september. Hele projektet har kun kunnet realiseres ved hjælp af villige og imødekommende sponsorer.

Håber på udsolgte forestillinger
-Vi håber på ”udsolgt” til alle forestillinger, vi synes, det er en enestående mulighed for at synliggøre vores to berømte bysbørn og tror på, at det bliver en spændende optakt til den kommende Aha-kulturuge, siger Karen Margrethe Eriksen, Ertebølle.

Efter turnépremieren i Vesthimmerlands Kommune skal forestillingen på turné rundt i hele Danmark, så også andre får chancen for en spændende og musikalsk teateroplevelse.

SE ANNONCEN FOR FORESTILLINGERNE HER

e-max.it: your social media marketing partner