HVALPSUND: Som mange sikkert kan huske, så var Hessel for to år siden, i forbindelse med efterårets dag, vært for en formationskørsel

og et rekordforsøg for gamle veterantraktorer med plov. Det blev til 135 traktorer af mærkerne Volvo og Bolinder Munktell.

Men et par måneder forinden havde initiativtager Søren Byrjalsen, allerede prøvet V-formations kørsel med mejetærskere. 9 styk i alt – bare for at forsøge.

Nu har han foreløbigt lavet aftale omkring 17 gamle mejetærskere og 11 gamle selvbindere, der for at markere høstarrangementets 50 års jubilæum, skal køre i V-formation ned over høstmarken overfor Hessel på søndag.

-Jeg håber sådan at kornet er nogenlunde tørt, så vi ikke får stop undervejs, fortæller Søren Byrjalsen, der allerede havde planlagt høstformationen sidste år, men der blev den aflyst grunden corona.

De fleste af køretøjerne kommer fra lokalområdet, men der køres også ind fra Viborg og Randers. Selv bidrager Søren Byrjalsen med to mejetærskere og to selvbindere.

De gamle veteran høstmaskiner stammer fra ca. 1940 og op til slutningen af 1960’erne.

Hvis man ikke så det spektakulære syn med 9 mejetærskere i V-formationskørsel på Hessel for to år siden, så opfordres man til at se dette års, som er meget større og involverer både mejetærskere og selvbindere.

SE ANNONCEN FOR ARRANGEMENTET HER 

e-max.it: your social media marketing partner