HVALPSUND: Peter Johansen spurgte flygtigt sin kone Solveig Nielsen for over 20 år siden, hvad hun kunne tænke sig at lave, hvis hun ikke var pædagog.

Solveig svarede hurtigt: - Have min egen campingplads.

Parret var bosiddende i storbyen – nærmere bestemt i Odense. Han var arkitekt, hun pædagog og sammen havde de tre små børn, en dreng og to piger.

Svaret må alligevel have bidt sig fast i Peter, for det med egen campingplads tiltalte også ham.        

Faldt for Hvalpsund
Parret begyndte derfor at kigge på campingpladser til salg i hele Danmark. Den i Hvalpsund var den absolut bedst beliggende, lige ned til Limfjordens vandkant. Og som arkitekt, kunne Peter se mulighederne.      


Hvalpsund Familie Camping ligger lige i vandkanten af Limfjorden med flere campingenheder helt ned til vandet. 

-Sidst i november 1999 ankom vi med flyttelæs til Hvalpsund camping. Vi fik flyttet vores ting ind, gik i seng og vågnede op til en mørk og meget tåget dag, husker Peter Johansen. Men solen kom og vi blev budt velkommen af vintercampisterne og den lokale skole indbød os til skolefest.

Har udvidet og fornyet gennem alle årene
Straks tog parret fat på campingpladsen, og blev færdig med at bygge en ny servicebygning med køkken, familiebade og vaskeri så det stod klar til den 1. sæson i år 2000.

Peter Johansen var næsten ikke til at stoppe igen. For også i de følgende år fulgte udvidelser og opbygning af campingpladsen. Mere jord blev købt til, nye pladser indrettet, og endnu en servicebygning blev opført.


Peter Johansen og Solveig Nielsen har gennem årene løbende fornyet og udvidet campingpladsen. Også faciliteterne er blevet opgraderet. Her ses fællesområdet med pool. 

Campingparret ændrede navnet til Hvalpsund Familie Camping, da man gerne ville henvende og mere til børnefamilier. Der kom flere campister til, og i 2006 blev en ny og større pool anlagt.

-Vi har gennem årene løbende udviklet pladsen, senest med ”Fru Nielsens Pavillon”, et lille spisested, som vi har haft meget succes med, fortæller Peter Johansen.


I 2019 åbnede Fru Nielsens Pavillon, således at campingpladsen fik sit eget spisested.    

Går på pension
Det er efterhånden blevet til 22 rigtige gode år i Hvalpsund. Børnene har haft det godt i den lokale skole og i Hvalpsund, og har været en del af Hvalpsund Familie Camping.

Efterhånden er Peter blevet 70 år og Solveig 66 år, og de mener begge, at det er ved at være tid at nyde deres otium.    

Solgt til ny ung familie
-Men ikke mindst sker meget på campingfronten i disse år, og vi tror at det vil være godt for campingpladsen at der kommer nye og yngre kræfter til, siger Peter Johansen. Derfor har vi solgt campingpladsen til en ung familie fra Hammel. Fra den 1. oktober overlader vi trygt pladsen til Brian og Sofie, Laura, Amalie og Caroline – alle med efternavnet Midtgaard Skov.

Den 21. august vil Solveig Nielsen og Peter Johansen holde afskedsreception på campingpladsen og præsentere den nye campingvært familie.

Solveig og Peter rykker til Rødhus
Solveig og Peter vil dog køre denne sæson til ende – i hvert fald frem til den 1. oktober.

-Det bliver en glidende overgang, hvor vi kan få pakket ned og indrettet os i vores sommerhus i Rødhus, hvor vi foreløbigt vil bo, fortæller Solveig Nielsen.

To børn bor i Aalborg mens den tredje bor i Odense.

-Jeg har helt klart en fornemmelse af, at vi bliver i det nordjyske, siger Solveig Nielsen.                 

Men fremfor alt, glæder det afgående campingpladspar sig til at nyde deres otium, og til at holde sommerferie på samme tidspunkt som alle andre.

SE AFSKEDSRECEPTIONSANNONNONCEN HER

e-max.it: your social media marketing partner