HVALPSUND: På lørdag tager Restaurant Marina afsked med kunderne gennem 48 år. Det sker med den ret, som stedet har været så kendt for igennem alle årene, nemlig kalvesteg med tilbehør.

I Mies ånd
Og det bliver helt i Mie Jeppesens ånd, som efter kort tids sygdom døde af en alvorlig infektion for nogle måneder siden. Det er også årsagen til at Peter Jeppesen har valgt lukke restauranten før tid, selvom parrets plan først var at lukke 1. april 2022, hvor lejemålet på grunden udløber. Her havde de glædet sig til at nyde deres otium efter et travlt arbejdsliv med egen restaurant.

Peter Jeppesen fortæller, at det var Mies drøm og livsværk, at få sin egen restaurant og det var Mies gode mad der gjorde stedet så populært. Det giver derfor heller ingen mening for ham at forsætte med restauranten frem til årsskiftet 2022, hvor Vesthimmerlands Kommune, et par måneder før tid har indvilliget i - ud over grunden, også at overtage bygningen og inventaret.

Et sidste farvel
Derfor åbner Restaurant Marina en sidste gang på lørdag for at sige farvel. Her vil medarbejdere og tidligere medarbejdere træde til, for at servere den kendte kalvesteg. Peter håber at rigtig mange vil møde op og være med til at fejre 48 gode år med Restaurant Marina. Sådan ville Mie have ønsket at sige farvel. 

Der vil også være udsalg af lagervarer, vin med mere.

Spisested på lystbådehavnen
I 1972 - året forinden Marina blev etableret, havde daværende Farsø kommune besluttet at etablere en lystbådehavn i Hvalpsund – og egentlig ville kommunen også selv opføre et tilhørende spisested.

Det blev dog droppet efter at Mie og Peter Jeppesen meldte sig på banen og tilbød at leje grunden af Farsø kommune i 50 år og selv opføre deres egen restaurant.

I 1973 var byggeriet klart til at gå i gang og kun få måneder efter, nærmere bestemt den 26.juli 1973, var Marina klar til åbning som cafeteria på lystbådehavnen i Hvalpsund.

Peter Jeppesen husker det tydeligt. Han var selv med til at opføre de 210m2. ovenpå det tidligere teglværk. Marina blev opført lige der, hvor teglværkets store ovn tidligere havde været.

Veltillavet gammeldags mad
Spisestedet slog sig op på at servere veltillavet gammeldags dansk mad – og i rigelige mængder. Og det skulle helt fra starten vise sig at være det helt rigtige koncept. Allerede året efter åbningen, fandt den første ud af mange efterfølgende udvidelser af spisestedet sted. Og samtidig sagde Peter Jeppesen sit faste job op som lædervaresælger i Viborg, og stod sin kone bi med den daglige drift af Restaurant Marina. Rollefordelingen var helt klar, Mie stod i køkkenet og Peter tog sig af værtsskabet. De var meget hårdtarbejdende, stedet havde åbent 360 dage om året.

Flere selskaber på en gang
Ud over at holde restauranten åben, var parret aldrig blege for at køre tre selskaber ad gangen ved siden af.  Restaurant Marina blev da også en af landsdelens mest velrenommerede inden for både a la carte mad og selskabsmiddage. Ud over kalvestegen, så var stedet også kendt for de store wienerschnitzler. Folk kom langvejs fra for at spise på Marina.

Startede motel
Med tiden udvidede Marina også med værelser, drevet som motel. Værelserne var både tiltænkt overnattende selskabsgæster, men også gæster som var på visit i Hvalpsund og ønskede en enkel overnatning med selvbetjent morgenmad på værelset.

SE ANNONCEN HER 

e-max.it: your social media marketing partner