FARSØ: Det er ikke kun på Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet at man kan finde spor til Farsøs kendte bysbørn. 

I indgangspartiet til Farsø Rådhuscenter fra Søndergade, populært kaldet Centerbuen, kan man finde kunst hvori de også indgår  

Et maleri fra år 2000, fra kunstneren Birthe Kjærsgaards hånd, viser fire af de mest kendte Himmerlandshistorier. I et gennemsigtigt relief over den smukke Himmerlandske natur ligger nogle af Johannes V. Jensens Himmerlandshistorier; Kirken i Farsø, Tordenkalven, Ane og Koen og Kirstens sidste Rejse. Kunstneren har ramt atmosfæren fra fortællingerne lige på en prik. Fortolkningen kan også være livets gang, årstidernes skiften eller menneskelivets forfængelighed. 
 

I samme indgangsparti på en balkon, finder man et maleri af Peer Poulsen, som blev afsløret i december 2019.  

 

Maleriet viser Farsøs gamle station og mere til. Begrundelsen fra kunstneren for motivet lyder: Stationen var en nerve lige midt i byen - ikke langt fra hvor Farsø Rådhuscenter ligger i dag. Og desuden har vi i dag portalpladsen lige overfor, hvor den gamle stationsportal er genopstillet sammen med en række historiske skilte, der fortæller om banens betydning for byen. Så det hele giver god mening. Men også to kendte Farsø bysbørn benyttede sig af toget, når de skulle hjem for at besøge familien i Farsø. Derfor består anden del af maleriet af to fritstående figurer, forestillende Thit Jensen og Johs. V. Jensen.   

 

Ved afsløringen knyttede Hans Støttrup, formand for Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet disse ord: - Som det fremgår af motivet, så ligger det tæt på den gamle Farsø Station. Og netop på stationen, der kunne de to søskendes spor i bogstavligste forstand have krydset hinanden, hvis de ville, men de ville de bestemt ikke, for de hadede hinanden af et godt hjerte. Så da Johs. V. kom til Farsø til sin fars 70 års fødselsdag og hørte at Thit var i byen, ja så blev han siddende i ventesalen, og så forlod han byen med det næste tog. Og så vil jeg i øvrigt sige, at motivet med stationen er fint, fordi det viser hen til de to søskendes rejselyst. Nok havde de begge to dybe rødder i den himmerlandske muld, men de havde også en glubende lyst til rejselivet. De led af det som Johs V. kaldte distancegrådighed.

 

Deltag i byvandringen
Vil man høre mere om Thit og Johs. V. Jensens Farsø, kan man deltage i en byvandring på tirsdag kl. 19.00.

 

Med start ved Farsø Kirkes tårn fortæller Inger Lise Jæger om Farsøs berømte søskendepar. Turen går gennem Farsø by med beretninger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen, Thit og Johs. V.e-max.it: your social media marketing partner