HVALPSUND: Selvom det nye badeanlæg havde indvielse i starten af maj og har været i brug fra første dag – først af vinterbaderne, og nu af Hvalpsunds mange badende sommergæster, så kom det sidste element til badesikkerheden, nemlig en flydespærre i vandet i denne uge.

Der tænkes også på badesikkerhed
- Flydespærrerne er udlagt for at øge badesikkerheden, så høje bølger, både og andre fartøjer ikke kommer for tæt på de badende, oplyser Carsten Agesen fra Team Havn, natur og byrum i Vesthimmerlands Kommune, der har været projektstyrer på badebroprojektet.   

Han gør også opmærksom på at badebroen er handicapvenlig, hvilket en slidske til kørestole, således man kan køre direkte ud i vandet, tydeligt viser.


Også kørestolsbrugere kan benytte det nye badeanlæg i Hvalpsund. Her ses rampen på indersiden af broen. 

En væsentlig opgradering
Det nye badeanlæg, som er udformet som en badehestesko (ved færgehavnen) er en væsentlig opgradering af den tidligere badebro.

Den er opført med to parallelle træbroer med rækværk og trapper ned i vandet der munder ud i en skridsikker beton flydebro. Flydebroen vil i vinterhalvåret blive trukket til lystbådehavnen og fungere som badebro for vinterbaderne og samtidig ligge i læ for bølgepåvirkninger. Det nye badeanlæg i Hvalpsund har kostet 1,2 mio. kr., hvoraf flydebroen har kostet de kr. 722.000

Også aktivitet til ”vandhunde”
Som de fleste nok har bemærket, nu hvor badesæsonen er på sit højeste, så har Hvalpsund Borgerforening udlagt sin nyindkøbte vandtrampolin på ydersiden af flydebroen og flydespærren. Desværre kan den ikke være indenfor flydespærren, men til gengæld inden for de gule bøjer, som betyder at søfartøjer skal holde afstand og ikke må komme indenfor. Det gælder også kajakker og paddleboards.


Vandtrampolinen lægger dog lige udenfor flydespærren, men dog inden for de gule bøjer. 

Daglig måling af vandtemperaturen
I øvrigt tager de lokale vinterbadere, dagligt temperaturen på fjordvandet i forbindelse med deres morgendukkert. Efter at temperaturen er aflæst på termometret skrives den på tavlen ved indgangen til badeanlægget, så alle badende ved hvilken vandtemperatur de har i vente.


Hver morgen har vinterbaderne i forbindelse med deres morgendukkert et termometer med til at måle temperaturen på fjordvandet. Temperaturen skriver de på en tavle ved indgangen til badeanlægget. 

Spørg til vandaktiviteter i turistinfohytten
Samarbejdet omkring temperaturmålingen er kommet i stand mellem vinterbaderne og Den Frivillige Turistgruppe, der står for turistinfohytten på Havnepladsen.

Derfor vil man også kunne læse vandtemperaturen ved Turistinfohytten, som har udlejning af kajakker og paddleboards.

Kajakker og Paddleboards kan benyttes fra den nye del af fiskerihavnen, hvor der mulighed for at lægge fra land fra de nye broer, der også kan benyttes til ophold og eksempelvis vandleg såsom krabbefangst, som der også kan lånes udstyr til i turistinfohytten.

e-max.it: your social media marketing partner