Kulturugen vender tilbage

VESTHIMMERLAND: Det bliver et brag af en koncert, når Souvenirs og Daniel Jul spiller Kulturugen 2021 i gang i Aalestrup. Årets kulturuge løber af stablen i starten af uge september, nærmere bestemt uge 36, hvor Vesthimmerland igen kan samles om kulturelle Aha!-oplevelser.

Efter et år med Coronavirus trænger de fleste nok mere end nogensinde til store kulturoplevelser og masser af fællesskab. Hjælpen er heldigvis nær, for årets kulturuge nærmer sig med hastige skridt.

I år står Aalestrup for åbningskoncerten
Traditionen tro står en af Vesthimmerlands hovedbyer for åbningskoncerten. I år er turen kommet til Aalestrup.

Lørdag den 4. september bliver Kulturugen skudt i gang i Knabergården med en sprudlende koncert med de forrygende og festlige Souvenirs, som spiller hits, der kan få publikum op af stolene og mon ikke også, der bliver sunget med på både ”Jeg hader Susanne” og ”Han tog et nattog”. Derudover kan man opleve musikeren Daniel Jul, der spiller sin akustiske guitarrock, som flere nok vil genkende fra P4. Den unge nordjyde krydrer musikken med anekdoter fulde af jysk humor og glimt i øjet, så der er garanti for et både hyggeligt og festligt arrangement.

Ugen slutter af med ”Åben scene” og Kulturpris
Man kan også allerede glæde sig til et afslutningsarrangement fuld af store oplevelser, når Vesthimmerlands Musikhus ALFA byder indenfor til Åben scene. Her kan man opleve spirende talenter og glade amatører inden for sang, oplæsning, dans, revy og meget mere. I forbindelse med afslutningskoncerten vil Vesthimmerlands Kulturråd også uddele årets Kulturpris til en ildsjæl, der har gjort en særlig indsats for kulturlivet.

Vi kan fejre at vi igen må samles om oplevelser
Kulturkonsulent i Vesthimmerland, Inge Lise Jæger Sørensen, glæder sig til igen at kunne blænde op for Vesthimmerlands store kulturuge: ”Det seneste år har vi virkelig opdaget, hvor vigtig en rolle, kulturlivet og det omgivende fællesskab spiller i vores liv. Derfor glæder jeg mig til et brag af en kulturuge, hvor vi kan fejre, at vi igen må samles om oplevelser, der forundrer, overrasker og begejstrer os” forklarer hun.

Kulturuge for fjerde gang
Det er fjerde gang, Kulturugen Aha! løber af stablen i Vesthimmerland. Siden 2018 har Kulturugen Aha! budt på kulturelle oplevelser, der rykker kulturen ud af dens vante rammer. Kulturugen finder normalt sted i uge 10, men på grund af risikoen for smitte med coronavirus valgte Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerland, først på året, at udsætte Kulturugen 2021 til uge 36.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: