HVALPSUND: Ved du hvor tebladene, kaffebønner og kakaobønner kommer fra?. Sikkert ikke.

Det emne var museumsleder på Hessel, Bodil Jakobsen heller ikke så sikker i, da hun ville lave en lille udstilling om emnet.

Ja, der er så meget spændende, at udstillingen ikke kunne være i et rum, den findes nu i hele det gamle stuehus på Hessel, og er en særudstilling der kan ses hele denne sæson.

I forbindelse med den nyligt afholdte te, kaffe og chokoladedag på Hessel, viste Bodil Jakobsen og fortalte om hvor udstillingen hele tiden greb om sig, fordi der er så mange spændene elementer og historie – bl.a. helt ude fra Kina, hvor den fine grønne te stammer fra. 

Går man gennem stuerne vil man også se en masse fine stel, lige fra det ultra tynde testel, til de fine håndmalede kaffestel. Gamle kaffe og tedåser vil man også kunne se. Ligesom kaffekander, Madam Blå og historien om kaffehuse – og kendt som traktørsteder, vil blive fortalt.

Kort og godt rigtige mange aspekter omkring te, kaffe og chokolade, som man sikkert ikke kender til og er spændende og informativt at sætte sig ind i.

Ligesom med meget andet på Hessel, anbefales flere generationer at tage af sted sammen, således at bedsteforældre og forældre kan fortælle egne oplevelser med det udstillede videre til børnene.

e-max.it: your social media marketing partner