Friskole skifter navn

HAUBRO: Forleden blev den 122. generalforsamling afholdt på friskolen i Haubro. 

Her kunne skolens bestyrelse endelig igen invitere forældrene ind på matriklen efter en lang periode, hvor al kommunikation er forgået online. Fremmødet var flot trods den varme aften.

Det særlige ved dette års generalforsamling var bestyrelsens indstilling til navneforandring af skolen. Friskolen fusionerede med den tidligere puljeordning Sneglehuset for år tilbage, så siden 2015 har friskolen også ledet en børnehave og vuggestue.

Tiden var derfor moden til at få et godt navn. Begrundelsen for navneforandringen lå i et ønske om at samle alle grene af organisationen under et samlet navn. Det nuværende navn ”Haubro Landsbyskole og Himmerlands Friskole”, samt ”naturinstitutionen Sneglehuset” kommunikerer ikke, at der tilbydes: vuggestue, børnehave, SFO og skole under samme tag. Desuden er skolekredsen fortsat stolte af at indskrive sig i friskoletraditionen, og netop dette vil bestyrelsen kommunikere klart og enkelt med navneændringen. Det var derfor også med stor glæde, at bestyrelsens indstilling blev enstemmigt vedtaget, og fremover præsenteres institutionen som ”Haubro Friskole og Børnehus”.

Sammen med en god generalforsamling havde bestyrelsen og alle medarbejdere også været i det visionære arbejdshjørne, hvor Haubro Friskole og Børnehus’ visioner var taget op til revision. Nærmere bestemt vil Haubro Friskole og Børnehus skabe en vuggestue og børnehave, der er kendt for sin pædagogik med tydelige islæt af neropædagogik og natur under samme vinger.

Skolekredsen ønsker at skabe en friskole, der ud over en god og solid undervisning, også har tid og plads og til at være musikalske og kreative. Der ønskes at tilbyde en indskoling og mellemtrin, der fortsætter, hvor børnehaven slap. En indskoling og mellemtrin der sætter fokus på naturen, og som lærer børnene at arbejde i processer og projekter, om hvad der fanger dem.

-Vi ønsker at skabe en overbygning, hvor eleverne fra 7. til 9. årgang arbejder tæt sammen i projekter i alle fag. En 7. til 9. årgang, der står sammen og kender hinanden på godt og ondt, for erfaringen viser, at det er, når de unge mennesker trives, at de lærer bedst, fortæller skoleleder Kristina Engemand.  

Den nyvalgte bestyrelse glæder sig til at fortsætte de visionære opgaver i samråd med personalet. Det hele blev allerede sat i gang i sidste uge, hvor der torsdag aften blev arrangeret en sommerkoncert for hele skolen. En sommerkoncert, hvor forældrene havde pakket kaffekurven og var mødt op på skolens grønne plæne for at være publikum, når alle klasser gik på scenen med den musik, de har øvet sig på, siden de kom tilbage til skolen i april.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: