HVALPSUND: Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har besluttet at afsætte 200 millioner kroner til at omstille de danske, kommunale færger, så de bliver mere klimavenlige.

På listen over de færger, som får mulighed for at få del i puljen er også Hvalpsund-Sundsøre Færgeoverfart.

-Mary er så ny en færge, at det eneste der kan gøre den mere miljøvenlig er at omstille den til el. Og det kan slet ikke forrente sig på nuværende tidspunkt, siger Morten Mejdahl formand for færgebestyrelsen. Batterier er fortsat dyre og vi ved heller ikke hvor lang en levetid de har. Så hvis de skal skiftes efter forholdsvis få år, så er det en reel miljøbelastning.

Vi har i stedet valgt GTL brændstof, som er en renere diesel der brænder bedre og er bedre for motorerne – og dermed mere miljøvenlig Brændstoffet er ganske vist 40 øre dyrere pr. liter, så ud over at være ”grøn” diesel    sejler Mary også længere på literen.

Desuden har vi i forbindelse med seneste værftsbesøg fået optimeret akselgeneratoren, der også sparer diesel, fortæller Morten Mejdahl.

Dermed forudser Morten Mejdahl ikke at Hvalpsund-Sundsøre Færgefart vil gøre brug af den nye statslige omstillingspulje, til yderligere grøn omstilling.    

e-max.it: your social media marketing partner